Go Back
+ servings
raw chokoladetærte - fyldig og intens chokoladesmag med 100% naturlige ingredienser --> Madbanditten.dk

Raw chokoladetærte - opskrift på 100% naturlig chokoladekage

Ret: Dessert, Kage, Søde sager
Køkken: Dansk, Low carb
Keyword: Sukkerfri, Nytårsmad, Raw food, Dadler, Chokoladekage, Kage, Dessert
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Antal: 14
Udskriv

Ingredienser

Bund

Fyld

Sådan gør du

Bund

  • Put alle ingredienser til bunden i foodprocessoren og blend det hele til en fedtet dej.
  • Brug hænderne til at samle dejen og pres den ud i bunden af en smurt springform, så den er så flad og ensartet som muligt. Et trick er at lægge et lag husholdningsfilm i bunden og kun smøre kanterne. Det gør det nemt at flytte tærten fra formen over på fadet, når den skal serveres. Men det går også fint direkte fra den smurte form.
  • Sæt bunden i køleskab nogle timer eller i fryser i 20 minutter, så den får lov at sætte sig og blive hård. Det gør det meget nemmere at fordele fyldet efterfølgende.

Fyld

  • Udsten dadlerne. Er de hårde og tørre i det, kan du overhælde dem med kogende vand inden du gør videre. Det gør dem bløde. Er de allerede bløde og saftige, går du bare videre.
  • Hæld hele molevitten i din foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Blend godt og blend så evt. lidt mere. Jo finere purering, du her opnår, jo finere kage. Tilsæt lidt vand eller ekstra kokosolie til massen, hvis du mangler væske.
  • Når massen er helt fin, fordeler du den ovenpå bunden med en dejskraber. Gør den helt glat på overfladen og sæt så kagen i køleskab i nogle timer og rigtig gerne til næste dag. Her vil du opleve, at kagen er blevet helt fast og konfektagtig.
  • Drys lidt kakaonibs ovenpå inden servering. Det ser lidt festligere ud. Skær ud i små tynde stykker.

Noter

*Raw kakaopulver har en mild og aromatisk smag. Bruger du en anden og kraftigere slags, kan det være, du skal bruge lidt mindre.
Tip: Er der rester, kan de fryses til en anden god gang.