Go Back
+ portioner
Lækreste low carb/LCHF citronkage - sukkerfri og glutenfri. Opskrift her: Madbanditten.dk

Lækker citronkage - glutenfri og sukkerfri opskrift

Ret: Kage
Keyword: Glutenfri
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 8
Kalorier: 394.67kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 125 g smør blødt/stuetemperatur
  • 80 g sødning jeg brugte 40 g Sukrin Gold 0g 40 g Birkesød*
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 3 øko-citron skallen
  • 4 æg delt i blommer og hvider
  • 250 g mandelmel ikke-fedtreduceret!
  • 10 g fiberhusk
  • 250 g ricotta
  • hakkede mandler eller mandelsplitter til drys
  • evt. lidt SukrinMelis til at sigte over inden servering *Læs et par ekstra ord om ingredienserne nederst i indlægget!

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Pisk smør med sødning, vanilje og citronskal i en skål.
  • Tilsæt æggeblommerne lidt efter lidt og pisk godt.
  • Tilsæt mandelmel og pisk det ind i dejen. Dejen bliver nu lidt "tør" eller fast i det.
  • Vend eller rør ricotta ind i dejen.
  • Pisk æggehviderne stive i en skål og vend dem ind i dejen lidt efter lidt med en ske.
  • Smør en springform (ca. 20-22 cm) med kokosolie eller smør og hæld dejen over i den. Glat overfladen med en dejskraber og drys med mandelsplitter.
  • Bag i ovnen i ca. 45-50 minutter, eller til den er gylden i toppen og gennembagt i midten. Læg et stykke staniol over den, hvis du synes, den bliver for mørk i kanten og stadig er ubagt i midten.
  • Lad kagen afkøle en halv times tid inden servering og sigt evt. lidt SukrinMelis (svarer til flormelis) over inden servering.