Gå tilbage
+ portioner
Lækreste low carb/LCHF citronkage - sukkerfri og glutenfri. Opskrift her: Madbanditten.dk

Lækker citronkage - glutenfri og sukkerfri opskrift

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 8
Udskriv

Ingredienser

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Pisk smør med sødning, vanilje og citronskal i en skål.
  • Tilsæt æggeblommerne lidt efter lidt og pisk godt.
  • Tilsæt mandelmel og pisk det ind i dejen. Dejen bliver nu lidt "tør" eller fast i det.
  • Vend eller rør ricotta ind i dejen.
  • Pisk æggehviderne stive i en skål og vend dem ind i dejen lidt efter lidt med en ske.
  • Smør en springform (ca. 20-22 cm) med kokosolie eller smør og hæld dejen over i den. Glat overfladen med en dejskraber og drys med mandelsplitter.
  • Bag i ovnen i ca. 45-50 minutter, eller til den er gylden i toppen og gennembagt i midten. Læg et stykke staniol over den, hvis du synes, den bliver for mørk i kanten og stadig er ubagt i midten.
  • Lad kagen afkøle en halv times tid inden servering og sigt evt. lidt SukrinMelis (svarer til flormelis) over inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem