Go Back
+ servings
Bagt blomkålsmos med pikant flødeost

Bagt blomkålsmos med Pikant flødeost

Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk, Low carb
Keyword: Low Carb, Familiemad, Blomkål, LCHF, tilbehør
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Kalorier: 164.78kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 600 g blomkålshoved
  • 100 g Pikant Flødeost fx den nye økologiske fra Arla Buko*
  • 100 g revet ost jeg brugte cheddar
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Fjern stok og blade fra blomkål, skær den i buketter og kog buketterne i letsaltet vand i ca. 10-12 minutter, eller indtil de er møre
  • Imens de koger, hælder du Pikant flødeost, halvdelen af den revede cheddar, dvs. 50 g i en stor skål.
  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Dræn vandet fra blomkålsbuketterne og hæld dem over i skålen til resten af ingredienserne. Mos med en gaffel eller pisk med elpiskeren, til du har en blomkålsmos med en konsistens, der passer dig. Hvor fin eller grov, du vil have den, er op til dig.
  • Hæld den over i et smurt ovnfast fad, drys resten af cheddarosten på toppen og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten på toppen er gylden. Hvis du vil, kan du slutte af med at give den et par minutter under grillen - det giver helt sprød ost på toppen. Nam nam!
  • Server, spis og vær glad!