Go Back
+ servings
jordbærgrød med rabarber, flødeskum og chokolade. En lækker og sommerlig sukkerfri dessert --> Madbanditten.dk

Jordbærgrød med rabarber, vaniljeflødeskum og hakket chokolade

Udskriv Pin
4
|
1 t

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 300 g jordbær evt. fra frost
  • 1 tsk vaniljepulver
  • en sjat vand
  • lidt steviadråber eller anden sødning

Vaniljeflødeskum

  • 2 dl fløde
  • 1 tsk vaniljepulver

Drys

  • 50 g mørk chokolade hakket (eller lidt kakaonibs)
  • lidt finthakkede mynteblade

Sådan gør du

  • Rengør rabarber og skær stilkene i små stykker.
  • Put rabarberstykker i en gryde sammen med jordbær, vaniljepulver, vand og evt. sødning. Kog langsomt op og lad simre til både rabarber og jordbær er godt udkogte.
  • Rør rundt i massen med en gaffel, til du har en chunky masse. Hæld på glas og lad afkøle helt i køleskabet.
  • Pisk flødeskum med vaniljepulver (eller lav flødeskum på under 10 sekunder med din Bamix stavblender)
  • Anret jordbær-rabarbergrøden i små skåle, hæld en klat flødeskum på og drys hakket chokolade (eller kakaonibs) over og slut af med lidt finthakkede mynteblade.