Gå tilbage
+ portioner
Jordbærkage med vaniljecreme - glutenfri og sukkerfri og helt utroligt lækker. Find opskrift her: Madbanditten.dk

Jordbærkage med vaniljecreme

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 10
Lækker glutenfri sommerkage.
Udskriv

Ingredienser

Bund

Vaniljecreme

Jordbær og pynt

  • 400 g jordbær modne og søde
  • lidt frisk mynte

Sådan gør du

Bund

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Pisk æg og Sukrin Gold godt sammen.
  • Hæld fløde, mandelessens og det smeltede smør i og pisk lidt mere.
  • Rør alle de tørre dele sammen og bland dem godt med den våde del. Lad dejen stå og hvile lidt, imens den sætter sig.
  • Herefter hælder du den over i en springform, hvor du har lagt et stykke bagepapir i bunden. Glat dejen ud med en dejskraber. Skyl den i koldt vand, hvis den klistrer for meget til dejen.
  • Sæt kagen i ovnen og bag den i ca. 15-20 minutter. Bunden er færdig, når den er gyldenbrun.
  • Tag bunden ud af ovnen. Fordel den hakkede chokolade over og sæt den tilbage i ovnen i et par minutter. Tag kagen ud og smør chokoladen jævnt ud med en bagepensel eller dejskraber.
  • Flyt bunden over på et fad eller en tallerken og lad den køle af i køleskab, til chokoladen er stivnet.

Vaniljecreme

  • Rør mascarpone med cremefraiche, SukrinMelis og vaniljepulver.

Jordbær og pynt

  • Vask jordbærrene og skær dem i skiver.
  • Smør vaniljecremen på den afkølede bund og fordel jordbærskiverne ovenpå. Pynt med lidt mynteblade inden servering.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem