Go Back
+ servings
Sådan tilbereder du bedst laks --> Perfekt dampet laks med stegte grøntsager og avokado-pesto

Perfekt dampet laks med grønt og avocado-pesto

Ret: Aftensmad
Keyword: Low Carb
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4
Udskriv

Ingredienser

  • 4 laksefileter

Grøntsager (du kan bruge alle slags)

  • 2 peberfrugter
  • 1 squash
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 palmekål
  • 1 bundt forårsløg
  • kokosolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Avokadopesto

  • 2 avokado
  • 1 basilikumplante
  • 0,5 citron (saften)
  • 50 g revet parmesan
  • 40 g pinjekerner
  • 1 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt

Sådan gør du

Dampet laks

  • Hæld lidt vand i bunden af gryden og fordel laksefileterne i dampindsatsen. Sæt dampindsatsen i gryden.
  • Når vandet koger, skruer du ned for temperaturen og sætter uret til 8 minutter. Kig til den. Er den ikke helt klar, giver du den et par minutter mere.

Grøntsager

  • Skær alle grøntsagerne i mundrette bidder.
  • Opvarm kokosolie i sauterpanden og rist først hvidløg og rødløg. Tilsæt resten af grøntsagerne med undtagelse af palmekålen.
  • Steg grøntsagerne godt på panden i 5-7 minutter eller til de er møre. Vend grofthakket palmekål i og drys med salt og peber.

Avokadopesto

  • Rist pinjekernerne på en tør pande. Riv osten og gør alle ingredienserne klar.
  • Blend alle ingredienserne sammen i foodprocessoren og hæld på glas.
  • Opbevar på køl.