Gå tilbage
+ portioner
Buddha Bowl med gourmet laks og edamamedip - low carb og LCHF opskrift

Buddha Bowl med laks og edamame-dip

Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4
Udskriv

Ingredienser

  • 500 g hokkaidogræskar
  • 150 g spinat
  • 200 g røget laks jeg brugte gourmet sliced laks fra Royal Greenland
  • 200 g avokado skåret i tynde skiver
  • 1 kg spidskål fintsnittet, jeg brugte et rødt
  • 300 g gulerødder revet, evt. med juliennejern
  • 250 g squash revet, evt. med juliennejern
  • 70 g lucernespirer
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • sorte sesamfrø til drys
  • 1 lime i både

Edamamedip

  • 300 g edamamebønner uden bælg
  • 4 spsk olivenolie
  • 0,5 lime saft herfra (eller lidt citronsaft)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld spinat
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Halver hokkaido, skrab kernerne ud og skær de to halve i tynde skiver (ca. 0,5 cm)
  • Vend hokkaidoskiverne i olie og placer dem på en bageplade med bagepapir. Drys lidt salt over dem.
  • Bag dem i 25-30 minutter i ovnen.
  • Mens hokaidoskiverne er i oven, laver du edamamedippen.

Edamamedip

  • Overhæld edamamebønnerne med kogende vand og lad dem ligge i vandet i 5 minutter. Dræn vandet fra i en si.
  • Blend edamamebønnerne med resten af ingredienserne i foodprocessoren. Tilsæt lidt vand, hvis massen er for tyk.

Buddha bowl

  • Anret spinat i bunden af skålene.
  • Fordel resten af ingredienserne i hvert sit “hjørne”, hvis man kan tale om et hjørne af en skål.
  • Drys til sidst lidt sorte sesamfrø over.
  • Rør evt. en dressing af god olivenolie og citron/lime og brug med rund hånd.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem