Go Back
+ servings
Vikingegryde - opskrift på lækker og billig gryderet, som hele familien vil kunne lide.

Vikingegryde

Udskriv Pin
4
|
30 min

Ingredienser

  • 200 g champignon
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk sød paprika
  • 400 g svinekød skåret i tern
  • 100 g bacon i tern
  • 2 store spsk koncentreret tomatpuré
  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 g cremefraiche 38%
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk smør til stegning

Forslag til tilbehør

  • 1 stk blomkål revet til blomkålsris

Sådan gør du

  • Hak eller snit løg, hvidløg, champignon og porrer fint. Jeg hakkede faktisk svampene også. Vega er ikke helt tosset med champignons konsistens, men når de er hakkede, bemærker hun dem ikke.
  • Opvarm smør eller kokosolie i en gryde og steg de hakkede løg, hvidløg, champignon og porre sammen med karry og paprika. Lad det stege i ca. 5 minutter.
  • Brun svinekød og bacon ned oveni blandingen. Lad det stege sammen i yderligere 5 minutter.
  • Tilsæt tomatpuré og fløde, rør rundt og lad det simre i måske 10 minutter.
  • Når du er ved at være klar, rører du cremefraiche ud i sovsen og smager til med salt og peber.
  • Server med blomkålsris eller almindelige ris (eller prøv at blande de to halvt af hvert, hvis familien ikke helt køber idéen om blomkålsrisene.) Når sovsen er god, går det normalt meget nemmere.

Noter

Server med blomkålsris eller almindelige ris (eller prøv at blande de to halvt af hvert, hvis familien ikke helt køber idéen om blomkålsrisene.) Når sovsen er god, går det normalt meget nemmere.