Go Back
+ servings
Blomkålssuppe med masser af hvidløg, ost og sprødstegt chorizo. Perfekt LCHF-suppeopskrift

Blomkålssuppe med hvidløg, ost og sprødstegt chorizo

Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: Dansk
Keyword: Suppe, Blomkål, Vintermad
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4
Kalorier: 586.2kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 800 g blomkål
  • 6 fed hvidløg
  • 100 g løg
  • 1,5 l grøntsagsbouillon eller kyllingebouillon
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 2,5 dl fløde
  • 50 g parmesan fint revet

Hvidløgsolie

  • 1 dl olivenolie
  • 2 fed hvidløg

Topping

  • 2 fed hvidløg
  • 200 g chorizo skåret i skiver/tern

Sådan gør du

  • Del blomkålen i mindre buketter og hak hvidløg og løg groft.
  • Kom alle grøntsagerne, timian og bouillon i en gryde og kog til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen, evt. med stavblenderen direkte i gryden.
  • Tilsæt fløden og give suppen et opkog.
  • Rør parmesan ud i suppen og smag til med salt og peber.

Hvidløgsolie

  • Blend hvidløget og olien til hvidløgsolie, lad den gerne trække lidt

Topping

  • Steg chorizoen sprød på en pande.
  • Skær de sidste hvidløg i skiver og steg dem godt gyldne i fedtet fra chorizoen.
  • Server suppen med chorizo, ristede hvidløg og hvidløgsolie.