Go Back
+ servings
Hjemmelavet mascarpone - Se hvor nemt det er at lave den lækre cremede italienske ost derhjemme. Kun to ingredienser! Se den nemme opskrift her:

Hjemmelavet mascarpone

Ret: Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: Keto, Low Carb, LCHF, Striks lchf
Samlet tid: 1 day
Antal: 1 glas
Kalorier: 3600.6kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 1 liter fløde 38% men hvis du er så heldig at finde double cream med 48-50% så køb den!
  • 2 spsk citronsaft

Sådan gør du

  • Varm fløden op til 85 grader. Hvis du ikke har et termometer, så er det, når fløden damper kraftigt, men inden den koger.
  • 2. Rør citronsaften i, læg låg på gryden og stil den på køl natten over, ca. 12 timer.
  • Hæld nu massen over i et ostelærred og læg ostelærredet i en si over en skål, så skålen fanger vallen, der drypper fra. Stil hele herligheden tilbage i køleskab og lad det dryppe af i ca. 12 timer, til du har en fast og lækker cremet mascarpone.
  • Skrab mascarponen ud af ostelærredet, rør den igennem og opbevar den i en lukket beholder. Den kan holde sig nogle dage i køleskab, vil jeg skyde på.