Go Back
Bedste kaffebarer i Paris

Bedste kaffebarer i Paris

Udskriv

Ingredienser

  • un café = en espresso
  • un café noisette = en espresso med en anelse varmt mælk, enten i eller serveret ved siden af
  • un café crème = det du kender som "café au lait", dvs. en kaffe med varm mælk i en kaffekop, men for en franskmand er en "café au lait" noget, du drikker derhjemme til morgenmaden og ikke noget, man bestiller på en café.
  • un café allongé = en espresso med ekstra vand betyder egentlig en forlænget kaffe
  • un café américain = ofte filterkaffe fra kolben - i hvert fald et stort krus sort kaffe
  • un déca = en koffeinfri espresso men de lækre kaffebarer har ikke altid det
  • cappuccino latte, cortado, macchiato, flat white og alle de andre hedder det samme

Sådan gør du

  • Efter din kaffebestilling tilføjer du selvfølgelig s'il vous plaît!
  • Kaffemand eller -dame vil herefter spørge: Sur place ou à emporter? Til at drikke her eller til at tage med? Svarer du "sur place", beder han/hun dig finde en plads at sidde: Installez-vous. Ja, installer dig. Godt.