Go Back
+ servings
Gazpacho - opskrift på den lækre, kolde spanske grøntsagssuppe eller tomatsuppe

Gazpacho

Udskriv Pin
6 personer
|
10 min

Ingredienser

  • 1 rød peber
  • 3 stilke bladselleri
  • 700 g tomater
  • 3/4 agurk
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk urtesalt
  • friskkværnet peber
  • Et skvæt tabasco
  • 2 spsk god olivenolie ekstra jomfruolivenolie
  • 1/2-1 citron (saften)

Topping ideer

  • ¼ agurk
  • 4 forårsløg
  • god olivenolie ekstra jomfruolivenolie
  • evt. avokado
  • evt. stegte eller grillede rejer og avokado
  • evt. lidt smuldret frisk mozzarella

Sådan gør du

  • Skær peberfrugt, tomat, agurk og selleri i grove stykker. Kom dem i blenderen sammen med hvidløg, olie og krydderier og blend til suppen er glat.
  • Fordel suppen i portionsglas og stil på køl til den skal serveres.
  • Skær resten af agurken i fine tern og forårsløg i tynde skiver og fordel ovenpå suppen. Slut af med friskkværnet peber og et godt skvæt olivenolie.

Noter

Server gerne med de lækre hvidløgsflutes for et mere bastant måltid.
Gazpacho serveres kold men hvis du vil, kan du også opvarme den, og så har du bare en varm tomatsuppe i stedet!