Go Back
+ servings
Ostetærte med soltørrede tomater - opskrift på den lækreste glutenfrie og LCHF tærte med sprød bund

Ostetærte med soltørrede tomater

Udskriv Pin
4 personer
|
40 min

Ingredienser

Tærtebund

  • 2 dl mandelmel reklamelink
  • 2 dl Pofiber reklamelink
  • 80 g smør skåret i mindre tern
  • 1 stort æg
  • 1 tsk guargummi kan udelades men gør virkelig noget for krummen - fås bl.a. i Meny
  • 1 nip salt

Fyld

  • 3 æg
  • 100 g cremefraiche 38%
  • 100 g hytteost 4%
  • 100 g revet ost fx cheddar
  • en god håndfuld soltørrede tomater i olie gerne de hjemmelavede
  • 1-2 tsk tørret oregano
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Tærtebund

  • Bland mandelmel, Pofiber og guargummi i en skål sammen med smør og æg og salt. Brug varmen fra dine hænder til at ælte smørret ind i dejen, til du har en lille fast kugle.
  • Smør en springform eller tærtefad (22 cm) med smør og fordel dejen ud heri. Jeg gør det med hænderne, men dejen kan også rulles ud med kagerulle først. Masser den godt op ad kanterne. Stik huller i dejen med en gaffel.
  • Opvarm ovnen til 180 grader og forbag tærtebunden i ca. 10 minutter, eller indtil den har fået lidt farve.

Fyld

  • Pisk æggemassen sammen i en skål og hæld den i den forbagte tærte. Fordel de soltørrede tomater heri.
  • Bag i ovnen i ca. 25 minutter eller indtil tærten er gennembagt i midten. Lad den lige hvile 10 minutter, inden du skærer den ud og spiser den. Så er den bedst.
  • Server gerne med en grøn salat med vinaigrette eller med en god, knasende råkost.