Go Back
+ portioner
Croque Madame med blomkålsbrød - LCHF opskrift på den franske bistro klassiker

Croque Madame - med blomkålsbrød

Ret: Frokost, Morgenmad
Køkken: Fransk
Keyword: Hverdagsmad, Blomkål, Frokost, Morgenmad, Æg, ost, skinke
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2
Kalorier: 649.05kcal
Udskriv

Ingredienser

Blomkålsbrød

  • 200 g blomkål
  • 80 g halloumi eller anden ost
  • 1 æg lille
  • 0.5 spsk tørret oregano
  • 1 spsk loppefrøskaller

Fyld

  • 30 g smør
  • 150 g emmentaler i skiver
  • 4 skiver skinke
  • 2 æg

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.
  • Skær blomkål og ost i mindre stykker, kom dem i foodprocessoren sammen med æg, oregano og loppefrøskaller og kør, til du har en fin jævn masse.
  • Fordel dejen i så tyndt et lag som muligt på en bageplade med bagepapir.
  • Bag den i den varme ovn i ca. 15 minutter.  Tag brødet ud af ovnen og lad det afkøle.
  • Skær fire firkanter af blomkålsbrødet og smør dem med smør.
  • Varm lidt smør på panden og læg to af brødene på. Læg derefter ost, skinke og ost igen og læg til sidst de andre to skiver brød ovenpå.  Læg et låg på panden, så osten smelter godt og vend dem undervejs. Tag dine toast af, når osten er smeltet og læg dem på to tallerkener.
  • Kom lidt nyt smør på panden og lad det bruse af. Slå derefter to æg ud på panden og steg dem til spejlæg. Læg dem ovenpå toasten og krydr til sidst med salt og peber.
  • Server med en grøn salat, lidt olie-eddike-dressing og en god sennep ved siden af.

Noter

TIP: Du kan opbevare de bagte brødskiver på køl eller frost med madpakkepapir imellem. Så har du har til en hurtig frokost til en anden god gang.