Go Back
+ portioner
Chokoladeæg med saltkaramel uden sukker. De ultimative LCHF påskeæg

Chokoladeæg med saltkaramel

Samlet tid: 5 timer
Antal: 10
Udskriv

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 1 dl fibersirup gold reklamelink
  • 4 dl fløde
  • 50 g mandler ristede og hakkede
  • 1 tsk havsalt
  • 150 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Smelt smør og sirup på en pande.
  • Tilsæt fløden og kog op.
  • Lad det koge ind til en rimelig tyk karamelmasse.
  • Hæld karamellen i en form (fx en brødform) beklædt med bagepapir.
  • Rør mandler og salt i.
  • Stil karamellen på køl i ca. 4 timer, til den er rimelig fast.
  • Form påskeæg med en teske dyppet i varmt vand.
  • Stil karamel-æggene på køl i ca. 30 minutter.
  • Smelt 2/3 af chokoladen i vandbad. Tag den af varmen og rør den sidste 1/3 i.
  • Dyp æggene heri med to gafler eller pensl dem forsigtigt. Stil dem på et fad med bagepapir.
  • Pynt evt med lidt mandler eller anden pynt
  • Stil på køl til chokoladen er størknet.