Go Back
+ portioner
Blommekompot - opskrift på lækker dessert med blommer uden sukker

Blommekompot

Ret: Dessert
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 6 portioner
Kalorier: 71.38kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 1 kg blommer
  • 1 tsk vaniljepulver reklamelink
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 spsk Sukrin Gold reklamelink eller anden sødning (kan udelades helt)
  • en lille sjat vand
  • 1-2 spsk chiafrø reklamelink

Sådan gør du

  • Rengør blommerne, halver dem med en kniv og pil stenen ud. Skær dem i grove stykker.
  • Put blommestykkerne i en gryde sammen med vaniljepulver, kanel, sødning og en lille sjat vand og lad dem simrekoge i  ca. 20 minutter eller til blommerne er møre.
  • Tag gryden af blusset og rør igennem blommerne med en gaffel, så du til sidst har en grov blommemos. Min var meget 'våd', så jeg rørte chiafrø i. Det hjælper til en fastere konsistens, når den afkøler.
  • Lad blommemosen afkøle og hæld den herefter på glas. Opbevar i køleskab.
  • Ved servering hælder du blommekompotten i serveringsglas og hælder en lille sjat fløde over. Det er utroligt så meget en lille sjat fløde gør for smagen på blommekompotten. Du kan også bruge en skefuld blommekompot på din yoghurt om morgenen.