Gå tilbage
+ portioner
Bagt blomkålsmos med bacon, urter og ost. Bedste opskrift på blomkålsmos

Bagt blomkålsmos med bacon, urter og ost

Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Udskriv

Ingredienser

  • 800 g blomkål
  • 0,5 dl fløde
  • 100 g flødeost naturel
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 100 g bacon i tern
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 1 håndfuld purløg
  • 1 håndfuld tørret timian
  • 50 g ost revet fx friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Del blomkålen i mindre buketter og kog den mør i en gryde med vand. Det tager ca. 15-20 minutter.
  • Hæld vandet fra og blend eller mos blomkålen med fløde og flødeost. Jeg synes, det bliver bedst med stavblenderen men det er en smagssag.
  • Steg baconternen sprøde på en pande.
  • Hak krydderurterne.
  • Rør alle ingredienserne i mosen og smag til med salt, peber og evt. lidt dijonsennep.
  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Kom blomkålsmosen i et smurt ovnfast fad og bag det i ca. 20 minutter i den varme ovn eller til mosen er gylden på toppen.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem