Go Back
+ servings
Blåbær-cheesecake - opskrift på cheesecake med blåbær - glutenfri, sukkerfri og Low Carb

Blåbær-cheesecake

Udskriv Pin
10
|
5 t

Ingredienser

Bund

  • 100 g mandler
  • 100 g hasselnødder
  • 150 g smør smeltet
  • 1 knsp salt
  • 2 spsk Sukrin Gold reklamelink

Fyld

  • 400 g flødeost naturel
  • 2 dl fløde
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 250 g blåbær brug de ægte blåbær, man kan få på frost for fineste farve
  • ½ dl vand
  • 2-3 spsk SukrinMelis reklamelink
  • 5 blade husblas

Sådan gør du

  • Hak nødderne til groft mel og bland med smør, Sukrin Gold og salt.
  • Fordel massen i en smurt springform (20-22 cm) og pres det godt sammen så du får en jævn overflade.
  • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft og bag bunden i ca. 20-25 minutter.
  • Lad bunden køle helt af i køleskabet.
  • Kog blåbær og vand op og lad det simre i et par minutter.
  • Blend til en homogen masse
  • Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca 10 minutter.
  • Knug overskydende vand fra husblassen og smelt den i den varme blåbærsaft. Lad det herefter køle af.
  • Pisk fløden til let skum i en skål.
  • Pisk flødeosten sammen med SukrinMelis og vaniljepulver og vend den med flødeskummet.
  • Vend eller pisk blåbærmassen i flødeskummet, når den er afkølet.
  • Hæld massen over bunden og stil kagen på køl i mindst fire timer, gerne natten over.
  • Pynt fx med ekstra blåbær og skovsyre.