Go Back
+ portioner
Mazarinkage - den bedste opskrift på glutenfri mazarinkage uden raffineret sukker og med hemmelig ingrediens, nemlig bønner

Mazarinkage

Ret: Kage
Køkken: Dansk
Keyword: Glutenfri, Sukkerfri, Bønner
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 8
Kalorier: 287.24kcal
Lavet på mandelmel og med hvide bønner
Udskriv

Ingredienser

  • 400 g hvide bønner (butter beans på dåse), reklamelink
  • 4 æg
  • 100 g mandelmel reklamelink
  • 15 g fiberhusk reklamelink
  • 100 g sødning jeg brugte 50 g Sukrin og 50 g Birkesød (reklamelink)
  • 50 g smør
  • 2 tsk mandelessens
  • 100 g mørk chokolade jeg brugte 90% - vil anbefale dig at bruge en lidt sødere en

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Skyl bønnerne godt under koldt vand.
  • Blend alle ingredienser med undtagelse af chokoladen til en fedtet dej i din blender eller foodprocessor.
  • Hæld dejen i en smurt springform (20 cm) med bagepapir i bunden. Glat overfladen med en dejskraber.
  • Bag kagen i ovnen i ca. 20-25 minutter eller indtil du kan stikke en pind i midten af kagen uden at få dej med op.
  • Tag kagen ud.
  • Hak chokoladen.
  • Fordel den hakkede chokolade over den varme kage og lad den smelte. Sæt kagen tilbage ind i ovnen et halvt minut, hvis chokoladen lige skal have lidt hjælp.
  • Fordel den smeltede chokolade over kagen med en pensel. Sæt kagen i køleskab og lad den afkøle helt inden servering.
  • Når du skal skære kagen, varmer du kniven op under den varme hane, tørrer den grundigt og lader den hvile ovenpå chokoladelaget. På den måde kan du (næsten) lykkes med at skære kagen, uden at chokoladen knækker.