Go Back
+ portioner
Blomkålspizza med kødboller og chili - opskrift på sund og mættende pizza med blomkål

Blomkålspizza med kødboller og chili

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4
Udskriv

Ingredienser

Blomkålsbund

  • 500 g blomkål
  • 100 g parmesan revet
  • 2 spsk Pofiber
  • ½ tsk guargummi kan udelades
  • 1 æg
  • salt

Pizzatopping

  • 1,5 dl tomatsauce
  • 100 g hakket oksekød
  • tørrede chiliflager
  • 150 g revet ost fx mozzarella
  • salt

Sådan gør du

Blomkålsbund

  • Riv blomkålen til blomkålsris i foodprocessoren og hæld dem i en skål.
  • Hæld kogende vand over blomkålen og lad det stå i et par minutter.
  • Hæld vandet fra blomkålen fra i en sigte og pres resten af væsken ud ved at komme blomkålen i et viskestykke og pres, til der ikke kommer mere vand ud.
  • Bland blomkålen med resten af ingredienserne til bunden.
  • Rul dejen ud i mellem to stykker bagepapir og fjern forsigtigt det øverste stykke og træk bagepapiret med bunden over på en bageplade. Du kan også bare forme den fladt med hænderne på en bageplade bekædt med bagepapir.
  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og forbag bunden i 12-15 minutter, til den er gylden.
  • Lad bunden køle en smule af.

Pizzatopping

  • Fordel tomatsauce og ost ovenpå.
  • Form små kødboller af kødet blandet med salt og fordel dem på pizzaen.
  • Drys med chiliflager.
  • Bag pizzaen i ca. 8 minutter, til den er gylden og lækker.