Go Back
+ servings
Årets kålsalat til julebordet. Tilføj en frisk kålsalat til den tunge julemad. Denne smager fantastisk.

Årets kålsalat til julebordet

Udskriv Pin
Frisk og lækker kålsalat, der passer perfekt til julemaden.
6
|
20 min

Ingredienser

  • 300 g rødkål
  • 150-200 g grønkål færdig vægt
  • 0,5 rødløg
  • 2-3 medjool dadler kan udelades

Dressing

  • 0,7 dl olivenolie
  • 0,7 dl æblecidereddike
  • 2 tsk honning eller anden sødning, fx fibersirup Gold
  • 1 tsk dijonsennep
  • 0,5-1 tsk salt

Topping

  • 1 clementin skåret i små tern
  • valnødder eller pekannødder, hakket

Sådan gør du

  • Snit rødkål fint og hæld i en stor skål.
  • Skær stænglerne fra grønkål og snit bladene fint. Eller: gør som mig og køb en pose færdigsnittet grønkål. Nemt.
  • Hak løg fint og skær dadlerne i helt små tern.
  • Bland alle delene godt sammen i den store skål.

Dressing

  • Rør olivenolie, æblecidereddike, honning, dijonsennep og salt sammen i en lille skål.
  • Hæld dressingen ud over salaten og masser nu salaten, som ville du ælte et brød, indtil du mærker at kålen bliver helt blød og salaten svinder ind til at fylde det halve.

Servering

  • Hæld salaten i en serveringsskål og top med tern af clementin og hakkede valnødder.

Noter

TIP: smag på valnødderne inden du hakker dem. Er de harske, smider du dem ud og køber nogle bedre. Prøv også pekannødder i stedet, som har en skøn ahorn-agtig smag.