Go Back
+ servings
Gateau Marcel med orangesmag - lækker opskrift på den berømte chokoladekage

Gateau Marcel med orangesmag

Udskriv Pin
8
|
4 t 30 min

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade finthakket fx 70%
  • 200 g smør
  • 100 g Sukrin Gold* reklamelink
  • 6 æggehvider
  • 6 æggeblommer
  • lidt salt
  • 10 dråber appelsinolie reklamelink, alternativt fintrevet skal fra 1 øko-appelsin

Sådan gør du

  • Skær smørret i mindre stykker og smelt det i en kasserolle ved helt lav varme sammen med chokoladen.
  • Pisk æggehviderne med 2/3 af Sukrin til de er helt stive.
  • Pisk blommerne med resten af Sukrin og en smule salt.
  • Vend forsigtigt blommer og chokoladeblandingen i hviderne. Rør den sammen så du har en ensartet masse og dryp appelsindråber/appelsinskal heri.
  • Hæld lidt over halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 20 cm) beklædt med bagepapir.
  • Opvarm ovnen til 180 grader og bag kagen i ca. 20-30 minutter, til den er akkurat gennembagt. Start med 20 minutter og tjek den løbende derefter.
  • Lad kagen køle af (den falder meget sammen) og fordel resten af dejen ovenpå kagen.
  • Stil kagen på køl i mindst fire timer og lad den sætte sig.
  • Jeg rev et par tern chokolade og dryssede over som pynt inden servering.

Noter

Egner sig også fint til at fryse!