Go Back
+ servings
Blomkålsgratin - opskrift på Keto erstatning for flødekartofler

Blomkålsgratin

Ret: Aftensmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Low Carb, Sund mad, Blomkål, LCHF, tilbehør
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4
Kalorier: 285.23kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 400 g blomkål
  • 1 dl fløde
  • 1 dl vand
  • 50 g flødeost naturel eller pikant for et frækt twist
  • 0,25 tsk røget paprika
  • muskatnød til drys
  • 3 æg delt i blommer og hvider
  • 70 g ost revet
  • 1,5 tsk havsalt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Del blomkålen i mindre buketter og kog den i ca. 5 minutter i letsaltet vand.
  • Hæld vandet fra, gem 1 dl.
  • Varm fløde og vand op i en lille gryde og rør flødeost og krydderier i og lad sovsen simre til den tykner lidt.
  • Tag gryden af varmen og lad sovsen køle lidt af.
  • Pisk æggehviderne helt stive i en skål.
  • Rør én æggeblomme ad gangen i sovsen og rør godt efter hver blomme.
  • Vend halvdelen af de piskede hvider i sovsen med en dejskraber og fold forsigtigt resten af hviderne i.
  • Vend blomkålen i sovsen.
  • Hæld blomkålsblandingen i et smurt ovnfast fad og drys med ost på toppen.
  • Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 15 minutter. Tag ud, lad afkøle og server.