Go Back
+ portioner
Spaghetti med kødboller à la Lady og Vagabonden på den grønne måde. Nem og lækker opskrift med få kulhydrater.

Spaghetti med kødboller (på den grønne måde)

Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Keyword: Sund mad
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2
Kalorier: 522kcal
Lady & Vagabonden - på den grønne måde
Udskriv

Ingredienser

  • 300 g hakket oksekød
  • 1 håndfuld blandede krydderurter fx oregano persille, basilikum
  • 2 hvidløg finthakket
  • 30 g revet parmesan
  • 1 æg
  • 1 spsk pofiber
  • smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Tomatsovs

  • 200 g hakkede eller mosede tomater
  • 1 dl bouillon grøntsags- eller kyllingebouillon
  • 30 g løg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk frisk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk sødning
  • salt og friskkværnet peber
  • lidt smør til stegning

Tilbehør

  • en god klat ekstra smør til smagen
  • 1-2 squash revet med julienne, gulerodsskræller, spiralizer el. lign.
  • revet parmesan til drys

Sådan gør du

  • Hak krydderurterne og bland dem sammen med resten af ingredienserne.
  • Form farsen til kugler.
  • Steg kødbollerne på en pande i smør.
  • Sauter løg og hvidløg i en gryde i lidt olie til de er klare i farven.
  • Tilsæt krydderier, tomater og bouillon og kog op.
  • Lad tomatsaucen simre i ca. 15 minutter ved lav varme, gerne længere.
  • Smag til med salt, peber og evt. sødning. Prøv at røre en god klat smør ud i sovsen også. Det gør smagen endnu bedre!
  • Tilsæt kødbollerne til saucen og lad dem simre med i et par minutter inden servering.
  • Server med squashspaghetti (rå eller lynhurtigt overhældt med kogende vand) og et drys parmesan.