Go Back
+ portioner
Vietnamesiske kødboller - opskrift på krydrede kødboller med inspiration fra Vietnam

Vietnamesiske kødboller

Ret: Aftensmad
Køkken: Vietnamesisk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Kalorier: 400.32kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 2 spsk fiskesovs
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk fibersirup gold
  • 2 forårsløg
  • 1 citrongræs
  • 2 tsk salt og friskkværnet peber
  • smagsneutral kokoslie til stegning´

Vietnamesisk dressing

Vietnamesisk salat

  • 300 g kinaradise
  • 2 gulerødder
  • 1 squash
  • 1 rødløg

Drys

  • mynte og koriander friskhakket
  • 1 rød chili skåret i skiver
  • 40 g peanuts saltede og hakkede

Sådan gør du

  • Hak citrongræs og forårsløg fint og bland det sammen med resten af ingredienserne.
  • Form farsen til kugler og steg dem på en pande i rigeligt kokosolie.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til.

Salat

  • Riv kinaradise, gulerødder og squash i strimler med et juliennejern.
  • Skær rødløg i både
  • Vend alle grøntsagerne i dressingen og anret salaten i skåle med kødbollerne.
  • Drys til sidst med hakkede peanuts, mynte og koriander på toppen.