Go Back
+ servings
Tærte med chokolademousse og saltkaramel - glutenfri opskrift

Tærte med chokolademousse og saltkaramel

Ret: Dessert, Kage
Køkken: Fransk
Keyword: Sukkerfri, Tærte, Gæstemad, Nytårsmad, Chokoladekage, Kage, Dessert
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4
Kalorier: 656.25kcal
Udskriv

Ingredienser

Bund

  • 120 g mandelmel
  • 60 g smør , koldt i tern
  • 1 æg
  • 2 spsk pofiber
  • 1 tsk guargummi kan udelades
  • 1-2 spsk sukrin gold eller sukker, hvis du er ok med det
  • 1 knsp salt

Saltkaramel

Chokolademousse

  • 100 g mørk chokolade gerne fx fra Valhrona
  • 2 æg delt i blommer og hvider
  • 1 spsk Sukrin eller sukker
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

Bund

  • Kom alle ingredienser til tærtebunden i en foodprocessor og kør til dejen er akkurat sammenhængende. Du kan også ælte den godt sammen med hænderne.
  • Form den til en kugle, pak den ind i bagepapir og lad den hvile på køl i en times tid.
  • Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir og skær stykker ud, der er lidt større end formene.
  • Kom dejen i forme på 5,5 cm i diameter og skær overskydende dej væk, så du får en jævn overflade.
  • Læg et lille stykke bagepapir i bunden af formen og læg tørrede bønner eller lignende deri og bag bundene i 13-15 minutter ved 160 grader, til de er gyldne.
  • Lad bundene køle helt af og fjern bønnerne.

Chokolademousse

  • Hak chokoladen og smelt den over vandbad.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Pisk blommerne med sukrin og salt til æggesnaps
  • Rør lidt af æggesnapsen i chokoladen og derefter resten lidt efter lidt.
  • Vend forsigtigt massen med de piskede hvider.
  • Fordel moussen i en halvkugleform på 5 cm i diameter.
  • Sæt formen i fryseren til desserten skal serveres. Moussen kan sagtens laves et par dage i forvejen og opbevares på frost.

Selve tærterne

  • Fyld tærtebundene med karamelsauce og lad dem gerne hvile på køl i en times tid.
  • Ved servering lægges en halvkugle ovenpå tærten og pyntes fx med lidt skovsyre og bladguld.