Go Back
+ servings
Svampesauce - opskrift på lækker flødesovs med svampe

Svampesauce

Ret: Tilbehør, Sauce, Sovs
Køkken: Fransk, Dansk
Keyword: Gæstemad, Nytårsmad, sauce, Oksekød, svampe, sovs
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 5
Kalorier: 248.42kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 500 g blandede svampe
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 3 dl fløde
  • 1,5 dl bouillon hønse, grøntsags, okse
  • 2 tsk dijonsennep
  • frisk timian
  • sødning kan udelades
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Skær svampene i kvarte.
  • Smelt smørret i en gryde.
  • Sauter hvidløg i et par minutter.
  • Tilsæt svampene og skru helt op for varmen. Steg til svampene har taget lidt farve og har smidt det meste væske.
  • Hæld fløde og fond på og tilsæt frisk timian.
  • Kog op og lad saucen simre i ca. 10 minutter til den er tyknet let. Du kan også lade den koge ind, til du synes, den har din foretrukne konsistens.
  • Smag til med salt, peber og dijonsennep og evt. lidt sødning.

Noter

Prøv også denne opskrift på blomkålsbearnaise eller pebersovs.