Go Back
+ servings
Pebersovs - opskrift på den lækreste sovs med peber

Pebersovs

Ret: Sovs
Køkken: Fransk, Dansk
Keyword: Familiemad, Gæstemad, Nytårsmad, sauce, pebersauce
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4
Kalorier: 309.06kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 1 lille løg finthakket
  • 3 dl oksefond
  • 2,5 dl fløde
  • 1 dl cognac kan udelades
  • 2 spsk grønne peberkorn
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk æbleeddike
  • lidt sødning kan udelades
  • salt og friskkværnet peber
  • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

  • Opvarm smørret i en lille gryde.
  • Sauter løgene, til de er klare i farven.
  • Tilsæt peberkornene og steg med i et minuts tid. Knus evt. nogle af dem for en stærkere pebersmag.
  • Hæld cognac på og lad det fordampe (eller spring dette punkt over).
  • Tilsæt fond, fløde, tomatpuré og sennep og lad saucen koge op.
  • Smag til med lidt sødning, salt, peber og eddike.
  • Lad saucen simre, så den koger lidt ind og tykner en anelse.