Go Back
+ servings
Tærte med kylling og bacon - Low Carb & glutenfri opskrift

Tærte med kylling og bacon

Udskriv Pin
Lækker og glutenfri tærte - prøv den til frokost med en grøn salat.
4
|
6 min

Ingredienser

  • 2 dl mandelmel reklamelink
  • 2 dl Pofiber reklamelink
  • 80 g smør gerne stuetemperatur
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 100 g bacon
  • 100 g kylling gerne tilberedt, fx rest fra aftenen før
  • 3 æg
  • 200 g græsk yoghurt normalt ville jeg bruge cremefraiche, men jeg var løbet tør
  • 50 g revet ost jeg brugte Emmentaler
  • 1 tsk salt
  • lidt timian

Sådan gør du

  • Bland mandelmel, Pofiber, smør, æg og salt i en skål og masser det sammen til en fast tærtedej med hænderne.
  • Pres tærtedejen i en smurt form (tærteform eller springform, ca 22 cm). Prik huller i bunden med en gaffel. Lad hvile i køleskab eller spring det over.
  • Opvarm ovnen til 180 grader og forbag tærtebunden heri i ca. 10 minutter eller til den er blevet let gylden.
  • Skær små tern af bacon og steg dem sprøde på en pande. Skær små tern af kyllingen (som er tilberedt).
  • Pisk æg med græsk yoghurt/cremefraiche, revet ost og salt.
  • Tag den forbagte tærtedej ud af ovnen og fordel de stegte bacon- og kyllingestykker i bunden. Hæld æggemassen ud over og fordel det godt.
  • Bag tærten i ca. 15-20 minutter, til æggemassen er fast. Tag ud og lad afkøle.
  • Server med en dejlig grøn salat med vinaigrette og lidt ekstra timian til drys.