Go Back
+ portioner
Tyrkiske æg med yoghurt og urter

Tyrkiske æg med yoghurt og urter

Ret: Frokost, Morgenmad
Køkken: Tyrkisk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2
Kalorier: 605.95kcal
Udskriv

Ingredienser

  • 4 æg
  • 200 g spinat
  • 1 avokado
  • 100 g agurk
  • 1 fed hvidløg revet
  • citronsaft + 1 spsk skal
  • frisk dild
  • frisk persille
  • frisk mynte
  • salt og friskkværnet peber
  • smør til stegning

Feta-yoghurt

  • 60 g feta
  • 150 g græsk yoghurt
  • friskkværnet peber
  • evt. lidt salt

Krydret smør

  • 1-2 spsk smør
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk birkes
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • godt med flagesalt

Sådan gør du

  • Blend feta med græsk yoghurt og peber, smag evt. til med lidt salt.
  • Skær agurk og avocado i skiver.
  • Smelt en klat smør på en pande og steg æggene som spejlæg, læg dem til side et øjeblik.
  • Smelt lidt ekstra smør og tilsæt citronskal og hvidløg og sauter et øjeblik.
  • Tilsæt spinaten og lad den akkurat falde sammen.
  • Smelt de 2 spsk smør sammen med olivenolie, paprika og chiliflager.
  • Bland alle ingredienserne til drysset sammen i en skål.
  • Anret alle ingredienserne i to skåle eller tallerkener og dryp smør over.
  • Drys med friske krydderurter og det knasende drys.