Frozen cheesecake med jordbær
Samlet tid: 8 timer 35 minutter
Antal: 10
Skøn og frisk dessert til en varm sommerdag.
Udskriv
Bund
- 200 g pekannødder
- 100 g mandler
- 150 g dadler se alternativ til Low Carb nøddebund her
- 3 spsk kokosolie uden smag (reklamelink)
Fyld og pynt
- 350 g flødeost naturel
- 150 g græsk yoghurt
- 1 nip vaniljepulver
- 200 g jordbærpuré dvs. den ovenover
- lidt ekstra jordbær skåret i tynde skiver
- mynteblade friskhakkede
Bund
Mal nødderne til grov mel i foodprocessor.
Tilsæt dadler og kokosolie og kør til du har en fedtet dej.
Klat dejen ud i en springform med bagepapir i bunden. Min var 22 cm. Sæt formen i fryser eller køleskab.
Jordbærpuré
Kog jordbær, sukrin meli og vaniljepulver evt. med lidt citronsaft og -skal op i en kasserolle.
Blend den sammen til en lind masse. Lad afkøle helt i køleskab.
Fyld og pynt
Rør flødeost sammen med græsk yoghurt.
Tilsæt jordbærpuréen til ostemassen og bland det godt sammen.
Fordel jordbær-ostemassen over nøddebunden. Glat den så godt du kan med en dejskraber.
Pak formen ind i husholdningsfilm og sæt kagen i fryseren i 8 timer.
Husk at tage den op i god tid (30-45 min.) før servering.
Pynt med jordbær og mynte inden servering.
