Go Back
+ portioner

Frozen cheesecake med jordbær

Samlet tid: 8 timer 35 minutter
Antal: 10
Skøn og frisk dessert til en varm sommerdag.
Udskriv

Ingredienser

Bund

  • 200 g pekannødder
  • 100 g mandler
  • 150 g dadler se alternativ til Low Carb nøddebund her
  • 3 spsk kokosolie uden smag (reklamelink)

Jorbærpuré

Fyld og pynt

  • 350 g flødeost naturel
  • 150 g græsk yoghurt
  • 1 nip vaniljepulver
  • 200 g jordbærpuré dvs. den ovenover
  • lidt ekstra jordbær skåret i tynde skiver
  • mynteblade friskhakkede

Sådan gør du

Bund

  • Mal nødderne til grov mel i foodprocessor.
  • Tilsæt dadler og kokosolie og kør til du har en fedtet dej.
  • Klat dejen ud i en springform med bagepapir i bunden. Min var 22 cm. Sæt formen i fryser eller køleskab.

Jordbærpuré

  • Kog jordbær, sukrin meli og vaniljepulver evt. med lidt citronsaft og -skal op i en kasserolle.
  • Blend den sammen til en lind masse. Lad afkøle helt i køleskab.

Fyld og pynt

  • Rør flødeost sammen med græsk yoghurt.
  • Tilsæt jordbærpuréen til ostemassen og bland det godt sammen.
  • Fordel jordbær-ostemassen over nøddebunden. Glat den så godt du kan med en dejskraber.
  • Pak formen ind i husholdningsfilm og sæt kagen i fryseren i 8 timer.
  • Husk at tage den op i god tid (30-45 min.) før servering.
  • Pynt med jordbær og mynte inden servering.