Go Back
+ servings
Banh Mi Bowl - opskrift på vietnamesisk salat med marineret svinekød

Bánh mì salat

Udskriv Pin
Oprindeligt en vietnamesisk sandwich - her lavet som salat uden brød.
4
|
30 min

Ingredienser

  • 500 g nakkefilet kylling eller okse kan også fint bruges
  • 2 spsk sojasauce/tamari glutenfri soja
  • 3 spsk fish sauce
  • 2 spsk Sukrin Gold reklamelink
  • 1 stængel citrongræs
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • ½ chili med kerner
  • saften fra 1 lime
  • 1 spsk sesamolie
  • 400 g kinaradise
  • 200 g gulerod kan byttes til squash, hvis du foretrækker det
  • 300 g agurk gerne den asiatiske agurkesalat
  • salat fx romaine
  • evt. ekstra chili
  • frisk koriander
  • sesamfrø
  • server fx med chilimayo for ekstra fedtstof eller lav en dip af sesamolie soya, fishsauce og chilisauce.

Sådan gør du

  • Hak løg, hvidløg og citrongræs groft.
  • Kom alle ingredienserne i blenderen og blend til du har en homogen masse.
  • Skær kødet i helt tynde skiver og bland det sammen med marinaden.
  • Lad kødet marinere i mindst en time, gerne natten over.
  • Steg kødet på en brandvarm pande, til det er gennemstegt.
  • Skær kinaradise og gulerod i julienne eller i strimler/skiver.
  • Skær agurken i stave eller skiver.
  • Bræk salaten i grove stykker og fordel det i fire skåle.
  • Anret resten af ingredienserne ovenpå og pynt med frisk koriander, mynte, lidt frisk chili og lidt sesamfrø.