Go Back
+ servings
Kalkungryde - opskrift på gryderet med kalkun (Keto-venlig)

Kalkungryde med porrer og bacon

Ret: Aftensmad
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Udskriv

Ingredienser

  • 600 g kalkunbryst i tern
  • 1 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 porre fint snittet
  • 100 g bacon
  • 2,5 dl fløde
  • 3 dl bouillon gerne kyllingebouillon
  • 1-2 spsk paprika
  • ½ tsk røget paprika
  • 2 tsk tørret timian
  • ca. 2 tsk hvidvinseddike
  • evt. lidt sødning fx Sukrin Gold (reklamelink)
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 portion blomkålsris 600 g plejer at passe fint til 4 personer
  • lidt frisk eller tørret timian til drys

Sådan gør du

  • Skær baconen i tern og steg den gylden i en gryde. Læg det til side et øjeblik.
  • Sauter løg og hvidløg i baconfedtet, til de er klare i farven.
  • Tilsæt kalkunen og brun det af.
  • Tilsæt paprika og timian og lad det stege med i et minuts tid.
  • Hæld bouillon og fløde på og kog op.
  • Lad retten småsimre i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt porrer og bacon de sidste minutter, inden retten er færdig.
  • Smag til med salt, peber, eddike og evt. lidt sødning.
  • Server fx med blomkålsris.