Go Back
+ servings
Bønnemos med bacon og chili - opskrift på lækker mexicansk bønnemos

Bønnemos med bacon og chili

Ret: Tilbehør
Køkken: Mexicansk
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4
Udskriv

Ingredienser

  • 230 g kidneybønner drænet og kogt vægt
  • 5 skiver bacon meget gerne chipotlebacon
  • 1 fed hvidløg hakket
  • 1 lille rødløg hakket
  • 1 rød chili udstenet og hakket
  • 1-2 tsk spidskommen
  • 1 spsk friskhakket koriander
  • salt og friskkværnet peber
  • kokosolie til stegning
  • 2 spsk olivenolie
  • saft af 5 limes

Sådan gør du

  • Dræn kidneybønnerne i en si og skyl dem grundigt i kold vand. Hæld dem i en skål.
  • Klip bacon i så små stykker, du kan.
  • Steg bacon på panden med kokosolie. Tilsæt hakket hvidløg, løg og chili.
  • Steg til bacon er sprød og lad afkøle.
  • Mos kidneybønnerne med olivenolie, limesaft og spidskommen med en gaffel.
  • Rør baconblandingen ind i bønnemosen og smag til med salt og peber og evt. lidt ekstra spidskommen.