Go Back
+ servings
Måltidssalat med grønkål, karamelisserede løg, kylling og bacon

Måltidssalat med grønkål, karamelliserede løg, kylling og bacon

Udskriv Pin
2
|
20 min

Ingredienser

  • 200 g grønkål
  • 100 g rosenkål
  • 50 g bacon
  • 300 g stegt kylling
  • 1 rødløg i skiver
  • 1 tsk rød balsamico-eddike
  • Smør til stegning
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 2 spsk olivenolie
  • evt. 1 tsk sødning fx SukrinSirup (reklamelink)
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Sauter løgene i en klat smør ved helt lav varme, til de bliver bløde og begynder at blive lysebrune og karamelliserede. Det tager ca. 15 minutter. Det er vigtigt, at det er ved helt lav varme, eller brænder løgene.
  • Tilsæt balsamicoen når løgene begynder at karamellisere. Krydr med lidt salt og peber. Læg dem til side.
  • Skær baconen i tern og steg den sprød på panden.
  • Skær kyllingen i tern.
  • Fjern de grove stokke fra grønkålen og bræk bladene i mindre stykker. Masser dem med lidt olie, så den bliver blødere i strukturen.
  • Snit rosenkålen fint på et mandolinjern eller med en kniv.
  • Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
  • Anret salaten og server med dressingen.