Go Back
+ servings
Saltede citroner opskrift

Saltede citroner

Ret: Tilbehør
Køkken: Marokkansk
Samlet tid: 30 days
Antal: 6 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 6 citroner
  • 3 dl groft havsalt
  • kogende vand

Sådan gør du

  • Skær et dybt kryds i 5 af citronerne. De skal stadig hænge sammen i bunden.
  • Fyld citroner med salt og kom dem i et rent sylteglas med havsalt i bunden.
  • Mas citronerne godt ned, så de ligger i spænd.
  • Pres saften fra den sidste citron ned i glasset og drys resten af saltet ovenpå.
  • Hæld kogende vand over citronerne, til alle er under væske.
  • Kom låget på og stil citronerne et mørkt og køligt sted i mindst en måned, to er endnu bedre.
  • Brug citronerne til gryderetter, især de mellemøstlige, salater og dressinger. Hele citronen kan spises men husk at skylle eller børste saltet af inden brug.