Go Back
+ servings
Pommes Anna med knoldselleri - lækreste opskrift

Pommes Anna

Udskriv Pin
6
|
1 t

Ingredienser

  • 1 kg knoldselleri
  • ca. 100 g smør
  • frisk timian
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 175 grader.
  • Skær skrællen af knoldselleri og skær den helt tyndt på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Jeg har et mandolinjern fra GEFU (reklamelink) med justerbar skæretykkelse
  • Smelt smørret forsigtigt og hæld smørret over i en anden skål. Undlad at få vallen i bunden med.
  • Fordel et lag selleri i et ovnfast fad, pensl med smør og drys en meget lille smule salt og peber og frisk timian.
  • Læg et lag selleri mere og pensl igen med smør. Fortsæt til alt sellerien er brugt.
  • Vær varsom med mængden af krydderier og krydderurter og nøjes med at drysse på hvert andet lag eller mindre med timian. Ellers risikerer du, at det bliver alt for voldsomt i smagen.
  • Pres sellerien godt sammen.
  • Kom fadet i ovnen og bag i ca. 45 minutter. Tjek efter 35 minutter om sellerien er mør.
  • Tag fadet ud af ovnen.
  • Læg bagepapir og noget tungt ovenpå fadet, så sellerien er under solidt pres og stil det i køleskabet til dagen efter.
  • Skær dine Pommes Anna ud i firkanter med en skarp kniv og fordel dem i et fad beklædt med bagepapir.
  • Opvarm ovnen til 225 grader og bag dem i ca. 10-15 minutter, til de er blevet gennemvarme og gyldne på toppen.
  • Pommes Anna kan fint holde sig nogle dage i køleskabet og er du i ekstra god tid, kan de fryses ned når de er skåret ud, så er de lige til at tage op og varme. Frys dem da ned efter punkt 11 og fortsæt med punkt 12 efter optøning og før servering.