Gå tilbage
+ portioner
Pulled pork

Pulled pork

Samlet tid: 8 timer
Antal: 8
Udskriv

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland din krydderiblanding, medmindre du bruger en købt blanding. Gem lidt krydderiblanding til at drysse over kødet efter tilberedning.
  • Gnid salt og din valgte krydderiblanding godt ind i kødet. Nogle gange gør jeg det aftenen før og putter kødet i en pose i køleskab. Andre gange gør jeg det bare lige før.

Crockpot

  • Læg kødet ned i crockpotten. I min kan den lige være der.
  • Giv den først 1 time på HIGH og herefter 6-7 timer på LOW. Tiden kommer sig ikke så nøje. Jeg putter den som regel i om formiddagen og spiser den om aftenen.

I ovn

  • Opvarm ovn til 100 grader.
  • Læg kødet i et ovnfast fad og sæt det i ovnen. Giv det ca. 8 timer. Bliver det kun 7 timer, eller bliver det 9 timer, er det også ok. Det kommer sig ikke så nøje.
  • Lad kødet passe sig selv.

Nu skal kødet rives

  • Efter den lange tilberedning er en del kødsaft og fedt smeltet fra kødet, og du vil have en del saft i bunden. Kødet er nu helt mørt og falder fra hinanden.
  • Riv kødet fra hinanden med to gafler - eller med de seje pulled pork 'kløer', jeg har.
  • Vend lidt af kødsaften fra bunden i og drys med resten af din krydderiblanding. Kødet kan nu spises. ELLER: du kan lave det til carnitas.

Valgfrit: Carnitas

  • Sæt ovnen over på grillfunktion.
  • Fordel den mængde pulled pork, I skal spise her og nu på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys salt og krydderiblanding over.
  • Grill nu kødet i 3-5 minutter, eller indtil det bliver sprødt i kanterne.
  • Brug kødet i salat, i madpandekage, i wrap af spidskål eller hvordan du nu foretrækker det.

Noter

Det er svært at portionsberegne og energiberegne pulled pork fordi det svinder så meget ved den lange tilberedning.
Jeg estimerer ca. 150 g kød pr. person.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem