Denne opskrift med andebryst med wokstegte grøntsager er en dejlig og lidt anderledes måde at spise and på. Tit forbinder vi and med Mortens aften eller jul, men and smager jo dejligt året rundt. Og denne opskrift med andebryst og wokstegte grøntsager kan du spise hele året. Den har et dejligt thai-agtigt præg og er på den måde lidt moderne, i mangel på bedre ord.
Ingredienser
- 300 g andebryst
Wokstegte grøntsager
- 200 g rødkål
- 200 g broccoli
- 2 stængler forårsløg
- kokosolie uden smag til stegning
- salt og friskkværnet peber
Soja-dressing
- 1 fed hvidløg
- ½ rød chili
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 2 spsk sesamolie
- 1 spsk frisk ingefær friskrevet
Drys
- 2 tsk sesamfrø
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 180 grader.
- Snit skindet på andebrysterne i ruder og gnid dem godt med salt og peber.
- Brun andebrysterne i lidt kokosolie på panden (eller wokken) i 3-4 minutter på skindsiden og herefter 1-2 minutter på den anden side.
- Læg dem i et smurt ovnfast fad og put dem i ovnen og lad dem stege, til de er rosastegt ca. 10-12 minutter.
Wokstegte grøntsager
- Snit rødkål fint og skær broccoli i små buketter. Snit forårsløg.
- Hak hvidløg og chili fint.
- Rør sojasauce sammen med sesamolie, ingefær, hvidløg og chili i en lille skål.
- Opvarm kokosolie i wokken og svits broccolibuketterne heri. Tilsæt rødkål og forårsløg og lad dem stege med et par minutter.
- Anret grøntsagerne på to tallerkener og dryp soja-dressingen over.
- Skær andebrystet i skiver og server med grøntsagerne.
- Drys til sidst med sesamfrø, salt og peber.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nem hverdagsmad med and
Denne opskrift på wokstegte grøntsager med andebryst er også et fint eksempel på nem og hurtig hverdagsmad bestående af kød og grøntsager. Rødkål er en grøntsag, jeg godt synes, det kan være lidt svært at få brugt i andet end de lidt traditionelle lune rødkålssalater, men her har jeg brugt den i en moderne, thai-inspireret wokret.
Grøntsagerne får smag fra den lækre sojadressing, som er smagt til med sesamolie, hvidløg, chili og ingefær og det er altid bare en vindende kombination.
Opskriften er oprindeligt fra min bog Keto på 4 uger (side 172). Mangler du en god og nem bog om Keto, er den stadig dejlig at give sig i kast med,
0 kommentarer til “Wokstegte grøntsager med andebryst”