Dejlig opskrift på wok med oksekød og basilikum med inspiration fra Thailand. Og det er altså ikke så afgørende, om du laver den i en wok. Du kan lige så fint lave den i en stor pande. Uanset, så får du en dejlig stærk og krydret omgang aftensmad, der minder lidt om noget, du kunne få serveret på en thai.-restaurant, imens du sad med fødderne i sand og så på den pæne solnedgang. Mand, hvor gad jeg godt, at det var mig lige nu :)

Ingredienser
- 300 g oksekød i strimler fx oksefilet eller flanksteak
- 50 g løg i tynde skiver
- 100 g rød peberfrugt i strimler
- 4 forårsløg fint snittet
- 3 fed hvidløg finthakket
- 2 spsk fiskesovs
- 1 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 tsk østerssauce kan udelades
- 0,5 øko-citron aften herfra
- 1 håndfuld frisk basilikum gerne thai basilikum
- smør eller kokosolie til stegning
Sådan gør du
- Skær kødet i tynde strimler.
- Svits det kort på en varm wok eller pande i smør eller kokosolie, ca. 1 minut. Læg det til side et øjeblik.
- Sauter løg og hvidløg til det begynder at tage farve.
- Tilsæt peberfrugt og forårsløg og steg med i et minuts tid.
- Kom kødet tilbage på panden og tilsæt fiskesovs, soya og østerssauce.
- Vend basilikum i inden servering, så bladene akkurat falder sammen.
- Server med citronsaft og blomkålsris.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Wok med oksekød og basilikum
Oksekød og basilikum kan noget sammen i disse krydrede retter og hvis du kan få fat i den lækre thai-basilikum, synes jeg, du skal bruge den.
Den har den mest fænomenale smag med snert af.. anis, tror jeg, jeg vil beskrive den som. Den er desværre lidt svær at finde. Nemlig har den nogle gange og ellers finder jeg den i etniske grønthandlere eller deciderede thai-supermarkeder.
Og ellers kan almindelig basilikum også bruges.
Ønsker du en stærkere ret, kan du også tilføje lidt chili.
Så din egen thai basilikum i en krukke i haven eller på altanen. Den gror flot og grøn.
Én af mine storfavoritter ❤️
Kunne nemt spise den hele ugen.
Morgen, middag og aften ?
Ja ikke? Så lækker og nem :)