(Næsten klassisk) Wienerschnitzel med dreng


Wienerschnitzel er jo god, gammeldags husmandskost. Min wienerschnitzel er paneret i flæskesvær og på den måde bliver det jo Low Carb’erens vej til at spise denne klassiker serveret med ærter, råstegte blomkål / knoldselleri og klassisk garniture af citron, benfri sild, kapers og peberrod.

Wienerschnitzel - Low Carb opskrift på wienerschnitzel paneret i flæskesvær

Wienerschnitzel med (næsten) klassisk tilbehør

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Dreng

Sådan gør du

  • Kør flæskesværene til ’rasp’ på foodprocessoren og hæld det i en tallerken
  • Pisk ægget og hæld det i en dyb tallerken.
  • Paner kødet ved først at vende det i æg og derefter flæskesværraspen. Kasser resten af ‘raspen’.
  • Steg schnitzlerne i et par minutter på hver side i smør.
  • Kog blomkål/knoldselleri til det er akkurat mørt og lad det køle af.
  • Steg blomkål/selleri i smør på en pande til det er gyldent.
  • Kog ærterne kort i letsaltet vand.
  • Smelt smørret i en lille gryde og server ved siden af til frivillig smørsauce.
  • Server wienerschnitzlen med stegte blomkål/selleri, ærter, benfri sild, citron, peberrod, kapers og smørsauce.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Low Carb / Keto Wienerschnitzel

Man skal ikke snydes for wienerschnitzel, selvom man spiser Low Carb eller Keto. Faktisk kan man spise en ret så fråderen schnitzel med panering og hele pivtøjet og stadig lande anstændigt lavt i kulhydrat.

Jeg er jo en hund efter alle retter, der involverer friskrevet peberrod og som drys over sådan en wienerschnitzel, er jeg nærmest i himlen.

En klassisk wienerschnitzel serveres med ærter og råstegte / brasede kartofler. Kartoflerne er i opskriften byttet ud med stegt blomkål, som også sagtens kan byttes ud med fx knoldselleri (som på billedet).

Den klassiske garniture på toppen af en wienerschnitzel kaldes en dreng. En dreng består af en citronskive med kapers, ansjoser og masser af friskrevet peberrod.

Der er selvfølgelig lavet et par krumspring for at få kulhydratindholdet ned, men der er ikke gået på kompromis med smagen. Prøv selv!

Keto, kulhydrater og grøntsager

I opskriften her har jeg brugt (næsten) helt klassisk tilbehør (dog minus kartofler). Selvom der er brugt ærter, lander opskriften stadig i den lave ende af kulhydratspektret som helhed.

Ærter er jo ellers udskældte i Low Carb-verdenen, men tjek dem lige ud i råvareindekset. Jeg tror godt, vi kan blive enige om, at vi har større problemer end kulhydraterne i ærter.

Er det stadig lidt forvirrende med de kulhydrater, kan du evt. (gen)læse indlægget: Er det KETO?

Wienerschnitzel – klassisk husmandskost

Så læn dig tilbage og nyd opskriften på wienersnitzel. Det er klassisk husmandskost og det er dejligt at kunne spise de gamle livretter, samtidig med at man er tro mod sin nye livsstil.

Wienerschnitzel - Low Carb opskrift på wienerschnitzel paneret i flæskesvær
Wienerschnitzel - Low Carb opskrift på wienerschnitzel paneret i flæskesvær

Stor nyhed: Fit efter 40

Stort, nyt livsstilskursus for kvinder ‘i anden halvdel af livet’.

Kurset starter mandag d. 8. oktober.

Læs alt om kurset her

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “(Næsten klassisk) Wienerschnitzel med dreng”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kære Jane! Nu har jeg boet i Wien i over 40 år, og jeg har aldrig set en Schnitzel med hverken kapers, benfrie sild eller peberrod, kun citron, og tilbehøret er ris eller braskartofler, og ekstra en grøn salat! Undskyld, men det måtte jeg skrive, for man ser altid i Danmark ærter til, det smager da også godt, men så er det bare en schnitzel og ingen WIENERschnitzel!

    Svar
  2. Jeg har med held blendet mandler til fint mel og brugt det som rasp. Det giver en lækker nøddeagtig smag. Jeg kommer masser af salt og peber i mandelmelet. Jeg vender så lidt som muligt på snitzlerne så raspen bevares som stegeskorpe.

    Svar