Wannabe risengrød er Low Carberens svar på risengrød-cravings og den er såmænd lavet helt uden ris. Og ja, det lyder måske nok skørt at lave risengrød uden ris og det er det måske også men ikke desto mindre er dette en fin erstatning for dem, som ønsker en jul med færre kulhydrater.
Risengrød uden ris
Denne opskrift på wannabe risengrød uden ris falder ret langt fra en rigtig risengrød. Og måske er der nogle ting, man ikke skal prøve at erstatte men det vil jeg lade være helt op til den enkelte at vurdere. Det kan også være at man et par gange i løbet af december spiser denne men så en enkelt gang, når det gælder spiser en almindelig portion. Der er jo mange måder at gøre det på.
Dette er jo faktisk næsten kokosgrøden i juleforklædning. Det er en mættende omgang og den kan fint udgøre et måltid.
Wannabe risengrød – uden ris!
Føj til favoritter Udskriv PinSådan gør du
- Slå æggene ud i en kasserolle og hæld alle de andre ingredienser i.
- Varm op under omrøring. Den brænder let på, så rør godt.
- Når den tykner, tager du den af blusset.
- Server i skål med kanel-kokossukker og smørklat!
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nogen her der har eksperimenteret med om man fint kan bruge mandelmel i stedet for hvedemel til klatkager?
Ved du om man kan lave grøden på forhånd?
Måske aftenen før, herefter i køleskab, og så spise til morgenmad næste dag?
Det tror jeg ikke, jeg ville gøre. I virkeligheden er den jo sådan lidt røræg-agtig og jeg tror, det bliver lidt underligt koldt…
Mon man kunne blande din grød med lidt alm risengrød ???
Med hvilket formål? Jeg synes umiddelbart det lyder underligt ☺️
Jeg har ikke kokosmel men kun revet kokos kan jeg bruge noget andet?
I stedet for kokosfibre kan du bruge det fiberrige mandelmel fra Funktionel Mad (det skal være det mærke). Du kan ikke bruge almindeligt revet kokos.
hvor lang tid går der cirka, før den tykner?
Sådan cirka 2-3-4 minutter vil jeg tro…
Jeg kom en smule salt i og det synes jeg gav den en lidt bedre smag?
Hej Jane,
Indrømmet, det var med en hvis portion skepsis (men mest nysgerrighed) at jeg købte ind til at prøve din ris-løse risengrød – og kæresten skævede da også lidt spøjst til mig da jeg fremlagde opskriften for ham – Men den skepsis kunne jeg godt gemme væk igen da jeg smagte (og så) på den fine lille portion grød det blev til. Nøjh, den er altså overraskende lækker, og i øvrigt slet ikke dårlig som en sød morgenmad, kan jeg hilse og sige ! :)
Så tak for den dejligt kreative opskrift, og den dejlige hjemmeside i det hele taget, det bliver absolut ikke sidste gang jeg ‘springer ud i noget spøjst’ med dine opskrifter som inspiration ;)
He he, hvor er det fint at høre. Nogle ting skal man tage tilløb til i længere tid og det er ok ;-)
Hej Jane,
Jeg er lidt i tvivl om kokosfibre og kokosfibermel er det samme, eller om jeg i denne opskrift kan bruge kokosfibermel i stedet for kokosfibre?
Vh. Louise.
Hej Louise, Det er det samme produkt! :)
Tak for en super lækker opskrift – igen, igen. Jeg har lavet den med enkelte ændringer – og lander den på egen blog imorgen (naturligvis med link til ejerkvinden ;-)). Den smagte virkelig fantastisk julet og meget som risengrød med ris.
Rigtig glædelig jul.
Mvh Kathe
Hvor dejligt at den vakte glæde, Kathe! Glæder mig til at se den igennem dine kyndige hænder ;)
Hej, jeg følger din blog og ELSKER den, men jeg er i den uheldige situation at jeg er allergisk overfor nødder og jeg har lagt mærke til at du ofte bruger nødder på den ene eller den anden måde. Er der en måde at lave og bruge din opskrifter på uden at bruge nødder.?
Uha, ja, den var straks værre! I nogle tilfælde kan kerner måske bruges i stedet? Andre gange måske kokosmel… Det er sådan lige hvad jeg kan ryste ud af ærmet ;-)
Kære kære Jane
1000 tak for julebogen. Den er printet ud, og jeg ved allerede nu at den vil blive brugt år efter år, og vil blive ganske slidt.
Knus
Inge
Bare lige en info-besked du ikke behøver at lægge på…. dit link til kokossukker hos viivaa.dk virker ikke :-)
Og tak for sludderen efter dit foredrag i Tårnby for et par uger siden. Det var mig du fulgtes over parkeringspladsen med bagefter :-)
Tak for tippet, Merete. Det er nu rettet! Og tak for sludderen. Det var hyggeligt at møde dig og dejligt at mærke din entusiasme! :)
Nå, men den tror jeg da, jeg vil prøve. Mine unger er tossede med risengrød, det er jeg ikke! Og jeg er ikke ret vild med tanken om kokosgrød, for jeg synes det virker lidt meningsløst, men alt giver jo mening, når der er æg i :)
Jeg kan faktisk heller ikke lide risengrød. Eller risalamande. Eller andre desserter med ris. Og denne her bliver heller aldrig favorit hos mig men altså, ungerne spiser den… ;-)
Det lyder rigtig lækkert.. skal helt sikkert prøves.. Er det noget du kan anbefale som morgenmad??
Ja, mine unger spiser det gerne som morgenmad!
Ser lækkert ud, men, hvad kan man bruge når man nu ikke kan lide kokos? Er der et substitut, som gør det samme?
Det fiberrige mandelmel kunne også fungere, tror jeg!
Den bliver lige gemt dom favorit, og så skal den afprøves i løbet af december. Det var netop lige sådsn et alternativ jeg havde ledt efter – tak :)