Vitello tonnato, den lækre opskrift på kalv med tunsovs, er virkelig en af mine favoritter. At den samtidig er et perfekt match for os, der spiser Low Carb/Keto, gør det bare endnu bedre. Vitello tonnato er jo dybest set protein med protein. Jeg er okay med den aftale😆
Hemmeligheden i den gode Vitello tonnato ligger i at ramme smagen i tunsaucen. Den skal være salt men ikke for salt, og den skal have en god umami-smag i baggrunden. Jeg har testet mange versioner og dette er i al beskedenhed den bedste vitello tonnato-sauce.
Ingredienser
- 600 g kalveculotte allerhelst lavet dagen før
- smør til stegning
- salt og friskkværnet peber
Tunsauce
- 150 g tun i vand ca.
- 120 g mayonnaise
- 1 spsk kapers
- 5 ansjosfileter
- 2 spsk citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Drys
- Lidt kapers
- lidt frisk persille finthakket
- 1 øko-citron i både
Sådan gør du
Kalveculotte
- Start dagen før med at afpudse kalveculotten og snit fedtsiden. Gnid den godt med salt og peber.
- Opvarm smør på panden og brun stegen heri.
- Opvarm ovnen til 100 grader og kom kalveculotten i ovnen. Steg den i 40-60 minutter eller til den har en centertemperatur på 55 grader. Tag ud og lad afkøle (gerne til dagen efter)
- Skær skiver af kalveculotte og anret dem på en tallerken. Beregn ca. 150 g kød pr. person
Tunsauce
- Blend alle ingredienserne til tunsaucen i blender eller foodprocessor til du har en ensartet dressing.
- Smag saucen til med citronsaft, salt og kapers, til du synes, den er perfekt.
- Fordel tunssaucen ud over kalveculotten og drys lidt ekstra kapers over ved servering.
- Server med citronskiver og evt. lidt finthakket persille til drys.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Vitello tonnato på buffeten
Vitello tonnato er også oplagt at lave som gæstemad, hvis du fx vil lave en italiensk buffet til gæster. Det gode ved vitelloen er, at du kan lave det hele dagen før, fordi den skal serveres kold.
På dagen skal du bare anrette den på et stort fad til høflig selvbetjening.
Eneste ulempe er, at den jo ikke er ser sååå indbydende ud med sit lysebrune kød og grå-brune sauce😅 Det gør den dog op for i smagen, lover jeg. Men et vigtigt tip er at få stegt det kalvekød perfekt, så det er rosastegt og ikke brunt/gråt. Følg min opskrift på vitello tonnato og du er godt på vej.
Kalv i tunsovs
Jeg har faktisk en opskrift på Vitello tonnato med i både min første Keto-bog og i min e-bog med mælkefrie Keto-opskrifter. Den tunsovs er simpelthen så lækker trods det lidt underlige indhold.
Har man først lavet de forskellige elementer, er vitello tonnato desuden lynhurtig at lave. I går vidste jeg, at jeg ville komme sent hjem om eftermiddagen og derfor havde jeg forinden lavet tunsovsen og en langtidsstegt roastbeef (ja ja, jeg ved godt, det skal være kalv men nu blev det lige sådan), som ventede i køleskabet.
Da jeg kom hjem, skulle jeg bare lige lynkoge noget broccoli og lave lidt gnavegrønt og så var der mad på bordet. Nemt og virkelig lækkert! I dag skal jeg have resterne til frokost.
Og tunsovsen smager jo fremragende til broccoli også.
Hej Jane tænker du at Keto retter kan laves i instant pot og med trykkoger og måske du Ka mig vil udvikle en kogebog til Keto i instant pot med sou vide og broiler og trykkoger 😊 Så er jeg på venteliste til at kæbe den
Vh
Bent
Den der tunsoice og klavekød 😋😋
Hej Bent
Jeg ejer desværre ingen af delene men jeg er helt sikker på at de begge fint kan bruges i Keto :)
Hvis man nu ikke bryder sig om mayonnaise, kan man så bruge noget andet i stedet for?
Jeg tror, den oprindeligt er lavet med en blanding af mayo og cremefraiche, jeg valgte bare ren mayo her for at holde den mælkefri. Men mon ikke det modsatte også kunne gøre det? En god cremefraiche 38%…?