Vitello tonnato


Vitello tonnato, den lækre opskrift på kalv med tunsovs, er virkelig en af mine favoritter. At den samtidig er et perfekt match for os, der spiser Low Carb/Keto, gør det bare endnu bedre. Vitello tonnato er jo dybest set protein med protein. Jeg er okay med den aftale😆

Hemmeligheden i den gode Vitello tonnato ligger i at ramme smagen i tunsaucen. Den skal være salt men ikke for salt, og den skal have en god umami-smag i baggrunden. Jeg har testet mange versioner og dette er i al beskedenhed den bedste vitello tonnato-sauce.

Vitello tonnato - kalvekød med kold tunsauce

Vitello Tonnato

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
20 minutter

Ingredienser

Tunsauce

Drys

Sådan gør du

Kalveculotte

  • Start dagen før med at afpudse kalveculotten og snit fedtsiden. Gnid den godt med salt og peber.
  • Opvarm smør på panden og brun stegen heri.
  • Opvarm ovnen til 100 grader og kom kalveculotten i ovnen. Steg den i 40-60 minutter eller til den har en centertemperatur på 55 grader. Tag ud og lad afkøle (gerne til dagen efter)
  • Skær skiver af kalveculotte og anret dem på en tallerken. Beregn ca. 150 g kød pr. person

Tunsauce

  • Blend alle ingredienserne til tunsaucen i blender eller foodprocessor til du har en ensartet dressing.
  • Smag saucen til med citronsaft, salt og kapers, til du synes, den er perfekt.
  • Fordel tunssaucen ud over kalveculotten og drys lidt ekstra kapers over ved servering.
  • Server med citronskiver og evt. lidt finthakket persille til drys.

Noter

Portionsangivelsen/energiberegningen er lavet på, at du spiser Vitello som selvstændigt måltid.
Skal du i stedet bruge den som forret, kan du (i hvert fald) halvere den.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vitello tonnato på buffeten

Vitello tonnato er også oplagt at lave som gæstemad, hvis du fx vil lave en italiensk buffet til gæster. Det gode ved vitelloen er, at du kan lave det hele dagen før, fordi den skal serveres kold.

På dagen skal du bare anrette den på et stort fad til høflig selvbetjening.

Eneste ulempe er, at den jo ikke er ser sååå indbydende ud med sit lysebrune kød og grå-brune sauce😅 Det gør den dog op for i smagen, lover jeg. Men et vigtigt tip er at få stegt det kalvekød perfekt, så det er rosastegt og ikke brunt/gråt. Følg min opskrift på vitello tonnato og du er godt på vej.

Kalv i tunsovs

Jeg har faktisk en opskrift på Vitello tonnato med i både min første Keto-bog og i min e-bog med mælkefrie Keto-opskrifter. Den tunsovs er simpelthen så lækker trods det lidt underlige indhold.

Har man først lavet de forskellige elementer, er vitello tonnato desuden lynhurtig at lave. I går vidste jeg, at jeg ville komme sent hjem om eftermiddagen og derfor havde jeg forinden lavet tunsovsen og en langtidsstegt roastbeef (ja ja, jeg ved godt, det skal være kalv men nu blev det lige sådan), som ventede i køleskabet.

Da jeg kom hjem, skulle jeg bare lige lynkoge noget broccoli og lave lidt gnavegrønt og så var der mad på bordet. Nemt og virkelig lækkert! I dag skal jeg have resterne til frokost.

Og tunsovsen smager jo fremragende til broccoli også.

Vitello tonnato - kalvekød med kold tunsauce - vittello tonato

Er du klar til (Low Carb) jul?

Indrømmet, min jul er ikke 100% Low Carb. Men den er ret Low Carb. Jeg har enkelte ting, jeg ikke vil gå på kompromis med og så spiser jeg Low Carb julemad og -godter for resten. Det gode ved den model er, at jeg slipper for at december bliver én lang sukkerfest, hvor jeg hele tiden har en sukkerdjævel siddende på skulderen. Det er så udmattende!!

Har du brug for Low Carb juleopskrifter på både al den traditionelle julemad og på de lækre julegodter, kan du lade Madbandittens Juleopskrifter hjælpe dig🌲

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Vitello tonnato”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane tænker du at Keto retter kan laves i instant pot og med trykkoger og måske du Ka mig vil udvikle en kogebog til Keto i instant pot med sou vide og broiler og trykkoger 😊 Så er jeg på venteliste til at kæbe den

    Vh
    Bent

    Den der tunsoice og klavekød 😋😋

    Svar
    • Hej Bent
      Jeg ejer desværre ingen af delene men jeg er helt sikker på at de begge fint kan bruges i Keto :)

      Svar
    • Jeg tror, den oprindeligt er lavet med en blanding af mayo og cremefraiche, jeg valgte bare ren mayo her for at holde den mælkefri. Men mon ikke det modsatte også kunne gøre det? En god cremefraiche 38%…?

      Svar