Virker Keto?


Virker Keto? For mange virker Keto for skørt til at være effektivt og det skyldes, at det for de fleste mennesker vitterligt er det stik modsatte af hvad de altid har lært om vægttab. Men samtidig står de tusindevis af brugerberetninger i kø for at fortælle om, hvordan de er lykkes med vægttab, sygdomme, der forsvandt, medicin, der kunne lægges på hylden og en masse andre ‘hverdagsgoder’ som mindsket sukkertrang, bedre søvn, mere energi, bedre humør osv.

Lyver de allesammen? Er det en sammensværgelse for at bringe de officielle kostråd i miskredit? Nej😅 Men de er der for at vise, at der findes en anden vej, hvis du er en af de mange, der simpelthen bare ikke trives på en kulhydratrig kost.

Mangler du inspiration/motivation (måske et los i rumpetten)?

I de 12-13 år, der er gået, siden jeg startede Madbanditten, har de historier fyldt min mailboks og mine kommentarspor. Og i perioder er de vitterligt grunden til, at jeg står op og fortsætter med at gøre det, jeg gør.

Jeg har nogle gange joket med, at hvis jeg en dag skrev en bog fyldt med de historier, jeg har fået fra mine læsere, så ville ingen tro mig og jeg ville blive grint af som en med en alt for livlig fantasi. Den bog udkommer formentlig aldrig men hvis du har brug for et boost af motivation, kan du måske finde fornyet lyst til at give den en skalle ved at læse disse fantastiske historier, jeg har samlet sammen her. Det er bare et udvalg af, hvad jeg lige kunne finde. Desværre er der mange, jeg ikke har gemt.

Læs også: Keto er meget mere end vægttab (om Keto og sygdomme)

Vægttab

Mange af de positive historier handler om vægt. Ønsket om vægttab er tit grunden til, at folk søger en kost som Low Carb eller Keto og selvom der følger mange andre sidegevinster med, er det tit en befrielse at komme af med vægten også.

Her er et par udvalgte tilbagemeldinger.

Diabetes

Det er ingen nyhed (i disse kredse), at Low Carb og Keto-kost er effektiv kostretning for folk, der lider af insulinresistens (prædiabetes) og diabetes 2. Diabetes 1 faktisk også, men det er mere kontroversielt og de skælder så højlydt ud, hvis jeg ikke præciserer, at det gælder diabetes 2.

Eksemplerne nedenfor er diabetes 2.

Medicin

Når jeg får beskeder fra folk, der har kunne stoppe med eller nedbringe mængden af medicin efter kostomlægningen, bliver jeg altid virkelig glad. For disse mennesker er det et enormt håndgribeligt bevis på, at deres kostomlægning virker. Jeg ville ønske, vi havde et system, hvor læger blev belønnet efter, hvor meget de fik nedbragt mængden af medicin, deres patienter tog. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det må være langt mere meningsfuldt for dem, der har valgt den type profession.

Overgangsalder

Når frustrerede kvinder henvender sig med hvor svært det er at tabe sig i overgangsalderen, så er mine læsere altid megasøde til lige at melde ind med en positiv historie. Det kan føles som en lille ting, men det kan virkelig give blod på tanden at høre om andres erfaringer.

Overspisning, bulimi og BED

Det er højst kontroversielt, at Keto skulle kunne hjælpe ved overspisning, bulimi og BED, da Keto er så godt som det stik modsatte af hvad der anbefales i traditionel behandling. Her skal man spise alt med måde, og man må ikke udelukke noget osv.

Ikke desto mindre får jeg mange af denne slags henvendelser.

Sukkermisbrug

Sukkermisbrug eller følelsen af at være sukkerafhængig er også tilbagevendende her i mit univers. Måske fordi det er en del af min egen historie. Sukkermisbrug er skamfuldt og derfor taler vi helst ikke om det. Det resulterer i, at vi tror, at vi står helt alene med det problem. At dømme efter mængden af henvendelser, jeg har fået om dette igennem årene, er det dog enormt udbredt.

Depression

At Keto kan hjælpe på et væld af mentale sygdomme vinder heldigvis mere og mere accept og især efter udgivelsen af Chris Palmer’s bog Brain Energy. I både mit univers og i mit personlige liv er denne effekt meget udtalt.

Stofskifte

Keto og lavt stofskifte er noget, jeg får mange spørgsmål til og jeg er altid lidt forsigtig i mine svar. Det skyldes, at jeg er på udebane ved stofskiftelidelser og også at der virker til at være stor uenighed om, det kan anbefales eller ej. Faktisk virker det som om meningerne er delte mellem at Keto er det eneste rigtige og at Keto er det værste nogensinde.

Ikke desto mindre får jeg jævnligt henvendelser fra folk, som synes, det har været en kæmpe gave at lægge kosten om.

Barnløshed

Som tidligere ufrivillig barnløs i fertilitetsbehandling gør det mig særligt glad at høre fra kvinder, der er blevet gravide.

Migræne

Jeg har aldrig haft migræne, men det lyder jo SÅ forfærdeligt. At slippe for det må være en tung motivation for at holde ved. Keto er faktisk efterprøvet i studier også og fundet effektivt til mindskning af migræne og her på kanalen er det også en ‘kendt bivirkning’.

Forbedring af synet

At synet skulle blive bedre af at ændre kost er en af dem, man ikke siger højt, hvis man gerne vil slippe for at blive grinet ud af lokalet. Ikke desto mindre er det noget, jeg selv har oplevet (er gået markant ned i styrke) og flere af mine læsere stemmer i.

De sjove

Og nogle gange er der nogen, der får mig til at grine højt. På forhånd undskyld for alle de liv, jeg ødelægger😅

Jeg håber, disse historier kan give lidt blod på tanden og fornyet mod på dage, hvor det hele ser lidt sort ud. Den regelmæssige indsats betaler sig, også selvom det ser ud som om der intet sker❤️

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Virker Keto?”