Virkelig velsmagende low carb grovfranskbrød


Sådan en god skive grovfranskbrød med smør og ost, det skal man altså ikke kimse af. Og dette Low Carb brød er et af de bedste, jeg har smagt!

Virkelig velsmagende low carb grovfranskbrød --> Madbanditten.dk

Virkelig velsmagende low carb grovfranskbrød

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
1 time 15 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 200 grader.
 • Bland brødblandingen med hørfrø og vand og hæld den i en lille brødform beklædt med bagepapir. Glat dejen ud med en våd dejskraber og drys sesamfrø på toppen.
 • Bag i ca. 60 minutter. Lad afkøle på rist og spis herefter.

Noter

Vælger du at sætte dejen som boller, kan du cirka halvere bagetiden.
Jeg spiste en skive – okay 2 – med smør sammen med en salat med varmrøget laks. Det var en skøn og mættende frokost.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Siden jeg stoppede jeg med at spise gluten, har jeg ikke spist meget brød. I starten bagte jeg på livet løs af glutenfrie brød og sidenhen af diverse nødde-kernebrød, men jeg har aldrig spist særlig meget af dem. Selv de vellykkede varianter synes jeg ikke smager særligt godt. De er da udmærkede. Bare ikke rigtig gode! Hvis jeg spiser noget brødagtigt, vælger jeg helst chiaknækbrød eller  et kernebrød.

En sjælden gang imellem køber jeg en brødblanding. De er pænt dyre, men jeg plejer at spise en skive eller to og så fryse resten ned i skiver med madpakkepapir imellem. Så får jeg i hvert fald fuldt udbytte af købet. Tidligere har jeg været glad dette low carb franskbrød men nu har jeg fået en ny favorit. Nemlig det grove low carb franskbrød med chia og hamp. Det smager altså virkelig godt, og det kommer ret tæt på sådan, som jeg husker rigtigt brød. Det er bedst, når det er friskbagt og er det daggammelt, er det lækrest efter en tur på risteren.

Jeg puttede lidt ekstra hørfrø i dejen og dryssede også lidt sesam på toppen, men det kan man jo vælge eller lade være.

Virkelig velsmagende low carb grovfranskbrød -- data-lazy-srcset= Madbanditten.dk” width=”651″ height=”392″>
Indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Vælger du at sætte dejen som boller, kan du cirka halvere bagetiden.

Jeg spiste en skive – okay 2 – med smør sammen med en salat med varmrøget laks. Det var en skøn og mættende frokost.

Salat med varmrøget laks --> Madbanditten,dk
linje.png

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få samtidig min gratis guide til at blive sukkerfri i fire nemme trin.

JA TAK, SEND MIG GUIDEN MED DET SAMME!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

13 kommentarer til “Virkelig velsmagende low carb grovfranskbrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane

  Med fare for at falde i “carb creep” er jeg så småt begyndt at kigge lidt på diverse muligheder inden for low carb brød i øjeblikket :-) Jeg har været på keto i et år nu – en lille smule on/off men mest on, og har tabt mig 30 kilo, så det er dejligt. Jeg mangler lidt flere kilo, men kan mærke, at jeg er et sted i øjeblikket, hvor jeg bar brug for at løsne lidt op, og måske er det også okay med et par måneder, hvor vægten står lidt stille. Bare den ikke går op :-)

  Så jeg overvejer at spise lidt brød igen for første gang i lang, lang tid (selv om det – desværre – føles lidt skræmmende at skulle spise brød. Samtidig med at jeg savner det).

  Jeg kan se, at der findes et “Elverbrød” hos Guldbageren og et “low carb brødmix” hos diverse helsekostbutikker. Har du (eller andre herinde) nogen erfaringer med dem? Hvad kan anbefales? De skriver, at de er “rene” produkter, men måske er det alligevel bedst at bage brødet selv. Men jeg er godt nok fristet – det lyder da for lækkert, hvis der kun er 11 gram kulhydrat pr. 100 gram i elverbrødet, og endnu mindre i low carb brødmixet. Og man behøver jo slet ikke tage 100 gram.

  På forhånd tak for svar :-)

  Mange hilsener Mai

  Svar
  • Hej Mai
   Først og fremmest wow, et flot resultat! Tillykke med det!

   Dernæst, det lyder som en god beslutning at øge kulhydraterne i en periode. Jeg er stor fan af cykliske diæter på den måde. Det er både nemmere i praksis og jeg oplever samtidig at man lærer utroligt meget af det.

   Jeg synes bare, du skal kaste dig ud i det og evaluere stille og roligt hvordan det går. Har du planer om, at brødet skal fylde mere end en mikrolille del, synes jeg, du skal tjekke ingredienslisten. Det der Elverbrød fx er ret sløjt i indhold. Taler vi en skive engang imellem, er det selvfølgelig ligemeget.

   Det vigtige her er din oplevelse, synes jeg. Det, der fungerer, vinder. Sådan skal det være.

   God fornøjelse❤️

   Svar
   • Hej Jane,
    Tak for altid kyndig vejledning!
    Jeg er dog lidt i tvivl om, hvad du mener med, at elverbrød er sløjt i indhold?
    Jeg havde egentlig tænkt at tage en lille skive hver morgen (har lige bagt det for første gang i dag), men vil gerne høre mere om, hvad du tænker om melet.
    Kh Camilla

    Svar
    • Elverbrød (som jeg lige var nødt til at google igen for at finde ud af hvad er) indeholder minimalt med næringsstoffer og er mest bare unødvendigt fyld. Jeg forstår slet ikke hvorfor nogen ville spise den slags😅 Hvad du end vil putte på det brød, kan du lige så godt spise uden.

     Da jeg var ny til Low Carb søgte jeg også muligheder for at spise noget, der lignede det, jeg plejede at spise. Det var ikke effektivt og gav mig ikke de resultater, jeg havde håbet. Men det var stadig bedre end den kulhydratrige kost, jeg kom fra. Og sådan er det jo også fint at tænke om det. Man kan jo godt tage ændringerne lidt efter lidt. Man behøver ikke ændre det hele fra dag 1.

     Svar
     • Ha ha, ok, så spiser jeg “luft” et par uger nu (har bagt tolv boller af melet, chiafrø og olivenolie). Rart at vide at jeg lige så godt kan spise min ost uden bollen. Men som du skriver, kan de være en nænsom overgang. Jeg prøver :-) Tak for svar!

 2. Hej Jane

  Jeg har lige købt LCHF kickstart. Jeg er på grænsen til diabetes 2 og kan godt tåle at tabe nogle kg.
  Jeg er af min læge blevet opfordret til at bruge dine opskrifter, og modeller til at undgå Sukker, og tvinge kroppen til at forbrænde fedt istedet for sukker. Det glæder jeg mig meget til at leve efter.
  Derfor skal jeg lige høre dig om 2 ting.
  Brød: jeg har aldrig haft problemer med gluten og hvad er årsagen til at kornprodukter ikke indgår i LCHF. Jeg bager selv en del og der er ikke meget sukker i mine brød. Jeg syntes lige dette med brød giver lidt udfordringer da det kræver speciel produkter fra helsekost butikker som vi ikke har lige her hvor jeg bor, og det også noget dyre end til normalt brød.
  Det betyder vil også at jeg må sige farvel til lørdags rundstykke.
  Drikke vare: må jeg eksempel drikke æbeljuice på karton fra supermarked.
  Mvh Claus

  Svar
  • Hej Claus

   Bare lige for god ordens skyld. Det er min praktiske guide til striks LCHF, du har købt, ikke mit Kickstart-forløb (det er nemlig ikke til salg lige nu).

   Du skal starte med at læse de indledende kapitler i den guide, du har købt. LCHF handler om kulhydratrestriktion og mange andre ting end sukker indeholder kulhydrater. De største kilder til kulhydrat er sukker, kornprodukter (glutenfrie eller ej). kartofler, juice og frugt.

   Det, du skal spise, er kød, grøntsager og fedt. Prøv at se hvordan de opskrifter, du har købt ser ud. Det er sådan din kost skal være.
   Så start med at følge guiden, meget gerne i fire uger. Det er din intro-periode. Derefter kan du se om du vil udvide dine valgmuligheder lidt.

   Svar
 3. Hej Jane,

  Jeg syntes det er nogle rigtig gode brød blandinger, men du har udviklet en opskrift som minder meget om?:)

  Og forresten super lækker hjemmeside med mange lækre opskrifter:)

  Svar
 4. Jeg ville gerne bage grov franskbrød men kan ikke købe frøerne blandet, kan du oplyse hvor meget der skal bruges af hver? På forhånd tak

  Svar
  • Lige det her brød er jo lavet af en brødblanding med mange andre ting end bare kerner og frø og hvordan det er sammensat ved jeg desværre ikke. Men jeg har en helt masse andre brødopskrifter, du kam vælge fra her: BRØDOPSKRIFTER

   Og hvis jeg skal fremhæve en enkelt virkelig vellykket opskrift, ville det være disse flutes: Fiberflutes

   God bagelyst!

   Svar
 5. Hej Jane!
  Dette har I og for sig ikke noget med brødet og opskriften at gøre – omend det ser lækkert ud!

  Men jeg kunne godt tænke mig at høre, hvordan dit forhold til din krop er? Jeg kan forstå, at du primært spiser LCHF, fordi det er sådan du har det godt. Men er du også tilfreds med det ydre? Resulterede livsstilsændringen i et ønsket vægttab, eller har det aldrig været grunden til at du valgte at ligge den livsstil om? Jeg er bare nysgerrig!

  Tak for en fin, fin blog, der inspirerer og udvider min horisont. For selvom jeg ikke lever uden kulhydrater, er min fedtforskrækkelse blevet formindsket, og jeg er mere bevidst om de ting, jeg putter i min krop. Tak for det! Hvem ved, måske jeg prøver kræfter med LCHF for alvor på et tidspunkt, men for nu er det fint blot at blive lidt klogere og få mere viden til at finde ud af, hvad, der er det rigtige for mig.

  Svar
  • Puha, det var da et stort spørgsmål! Hvordan jeg har det med min krop! Jamen jeg har det accepterende til fint med min krop, vil jeg sige. Jeg er 38 år, har en række maveoperationer i baggagen og nogle skæmmende ar og jeg har været gravid med og født tvillinger. Jeg er normalvægtig og har ikke svært ved at holde mig normalvægtig. Vægt har aldrig rigtigt været et fokusområde for mig. Hverken på LCHF eller tidligere. Jeg begyndte at spise LCHF-inspireret for 5 år siden pga. maveproblemer og måske tabte jeg mig lidt. Det var ikke noget, jeg hæftede mig ved, for det var ikke det, det handlede om.

   Jeg har skrevet lidt om det her: https://www.madbanditten.dk/about/ Håber det var svar nok :)

   Svar