Vindaloo


Vindaloo er en skøn, krydret indisk ret, som virkelig kan give varmen. Oftest er vindaloo lavet med svinekød men dybest set kan du lave den med alle slags kød eller kylling.

Vindaloo - lækker indisk gryderet med lam - Keto - venlig

Ingredienser

Vindaloo-pasta (krydderiblanding)

Tilbehør

Sådan gør du

  • Blend hvidløg, ingefær, krydderier og eddike med lidt vand til en homogen pasta.
  • Varm en god sjat olie op i en gryde. Sauter de hakkede løg i kokosolie til de begynder at få en smule farve.
  • Tilsæt pastaen og kødet og brun det godt af i ca. 5 minutter.
  • Hæld vandet på og tilsæt tomatpureen, kog op og skru derefter ned på lav varme.
  • Lad retten simre i ca. 2 timer til kødet er mørt og saucen er tyknet en anelse.
  • Smag til med sødning, salt og friskkværnet peber.
  • Server med frisk koriander og blomkålsris (gerne gurkemeje-risene), og evt. en klat cremefraiche.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Vindaloo med kylling eller lam

Kylling vindaloo er populært også. Jeg har lavet denne her vindaloo-opskrift med lam, for vi er ikke så gode til at spise lam herhjemme. Tern af svinekød, okse eller kylling kunne dog også gå superfint og er nok lidt nemmere at få fingrene i. Hvis du vil se alle mine andre lækre indiske gryderetter, kan du gå på opdagelse i alle gryderetterne lige her.

Som tilbehør til denne dejlige indiske gryderet er blomkålsris jo helt oplagt for os, der gerne vil holde kulhydratindtaget lavt. Skal det være ekstra fancy, kan du prøve de lækre blomkålsris med gurkemeje til.

Hvis du har lidt mere tid, er det også oplagt at supplere retten med raita og de overraskende lækre naan-brød. De indeholder hverken mel, mælk eller æg.

Indisk vindaloo

Vindaloo kan også staves vindalho eller vindalu. Retten stammer fra Goa i Indien og har spredt sig til hele verdenen. Traditionelt er den lavet med tern af svinekød.

Vindaloo adskiller sig fra alle de andre indiske retter ved blandt andet ikke at indeholde yoghurt – derudover har den også en helt særlig smag men den lækre karry-pasta.

Hvis du ikke lige har alle krydderierne på hylden derhjemme, ville du nok også godt kunne slippe afsted med kun at bruge ingefær, hvidløg og en almindelig karry og, afhængigt af hvilken karry du bruger, evt. supplere med garam masala, ras el hanout eller rogan Josh som også indeholder kanel og nelliker.

Karry er jo også et blandingskrydderi, og det adskiller sig meget fra producent til producent, hvilke krydderier det består af. Den klassiske gule karry jeg typisk bruger, består af gurkemeje, spidskommen, koriander, gule sennepsfrø, paprika, fennikelfrø, hvidløg, sort peber og allehånde. Men jeg ved at mange også foretrækker at tilføje kardemomme, ingefær, nellike og kanel til deres karry hvis de hjemmeblander den.

Vindaloo - lækker indisk gryderet med lam - Keto - venlig

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

21 kommentarer til “Vindaloo”

    • Uden låg får den til at koge mest ind. Men den tykner jo desværre ikke som saucer med mel gør. Hvis du er ok med lidt ekstra stivelse/kulhydrat, kan en lillesmule maizena gøre en stor forskel.

      Svar
  1. Tak for mad..
    Jeg lavede det i tern med 4 udskårne oksebøffer der måtte lade livet fra fryseren
    Simrede 1,25 time , lidt sejt , fruen mener det for længe simre for oksekød
    Men ellers var det lækkert med en symfoni af krydderier som blev fundet fra gemmerne og ikke alle de grøntsager som fyld der bare bliver til genbrugsmad dagen efter.

    Hvordan gemmer man dine opskrifter

    Svar
    • Ej hvor skønt at høre.

      Jeg ved ikke hvordan du gemmer opskrifterne. Det er ikke en funktion, siden tilbyder (endnu)??

      Svar
  2. Vi har lige fået det med kylling her til aften. Og det smagte helt vanvittigt godt! ?
    Min datter på 18 sagde hele to gange, at det smagte helt vildt godt + “det er lige mig!”.
    Mand og datter fik almindelige ris, købt naanbrød og en skefuld græsk yoghurt 10% ved siden af. Selv fik jeg blomkålsris med gurkemeje og de var såå gode og tusind gange bedre end alm blomkålsris.
    Normalt vælger jeg dampet broccoli, når der er sovs i retten. Men de gurkemeje-ris giver broccoli kamp til stregen. Dem skal jeg snart have igen.
    Og Vindaloo skal helt sikkert på menuen, næste gang sønnike på 21 lægger vejen forbi. Tusind tak for endnu en vidunderlig smagsoplevelse ❤️

    PS. Jeg lod kylligen i mundrette stykker simre i 20 min, hvilket var lige tilpas, når de var brunet godt af på begge sider i krydderi-pastaen.

    Svar
    • Årh hvor fantastisk at høre. Det indiske køkken kan altså bare noget, og det er jo så taknemmeligt at lave kulhydratfattigt også.

      Svar
  3. Har lige lavet retten med Lam – det blev så godt ? Hvis jeg nu laver den med svin eller kylling, hvor længe skal det så simre?

    Svar
  4. Hejsa
    Lige et spørgsmål som måske er lidt tosset at spørge om, med hvad mener du med en spsk sødning ?
    Kh Pia

    Svar
  5. Kære Jane
    Jeg har tabt otte kg på keto, men har ikke tabt mig de sidste to uger, øv, men jeg fortsætter, for maden er dejlig.
    Men jeg har et spørgsmål:
    Hvorfor kommer man i underskud af salt? Jeg har oplevet det flere gange, selv om jeg salter maden, jeg dehydrerer. Heldigvis kan to glas vand afhjælpe det, og så tager jeg en saltpille (købes på apoteket).
    Vh Ingrid 76 år

    Svar
    • Du er mere sårbar overfor forskydninger i væske- og saltbalancen, når du spiser keto, fordi dit insuliniveau er lavt og dine nyrer slipper mere væske. Og så fordi du nu spiser naturlig mad og derved ikke får den samme mængde salt ind som på en kost med mange forarbejdede (og meget saltede) madvarer.

      At salte maden godt og supplere med 1-2 tsk salt pr. dag er en god tommelfingerregel. 1 saltpille er for lidt til at det kan gøre en forskel.

      Det er normalt at vægttabet svinger. Læs mere her: https://www.madbanditten.dk/vaegten-staar-stille-paa-keto/

      Svar
  6. Lige lidt off topic… men må jeg spørge hvad dine erfaringer er med den fine cremefarvede le creuset gryde? Tager den slet ikke farve af sådan nogle mørke simreretter? :-)

    Svar