Vinaigrette – klassisk olie-eddike dressing


Vinaigrette er en helt klassisk olie eddike dressing. Den består sjovt nok bare af eddike eller citronsaft samt olie som piskes sammen, gerne med lidt sennep og salt og peber. Du kan også vælge at komme lidt sødning i fx Sukrin Gold hvis du synes den mangler lidt. På trods af sin enkelthed giver den et kæmpe løft til både salat og råkost, og den klassiske vinaigrette er nok en af de dressinger, som jeg selv spiser allermest af.

Klassisk vinaigrette – perfekt til dine salater

Sammenspillet mellem det fede og det sure giver en helt fantastisk dressing, som hurtigt kan pifte en ellers småkedelig salat op. Både kål, rucola, hjertesalat eller andre salattyper kan bruges. Hvis det skal være ekstra lækkert kan du toppe den med nødder og/eller lidt bær fx hindbær. De søde bær giver et virkelig lækkert modspil til vinaigretten.

Vinaigrette kaldes også olie-eddike-dressing. Som olie bruger jeg en god olivenolie og eddiken varierer jeg efter hvad jeg skal bruge den til. Skal jeg bruge den til en klassisk salat eller råkost, bruger jeg som regel æblecidereddike eller friskpresset citronsaft, men skal jeg lave fx tomatsalat eller en god Caprese, bruger jeg en rød balsamico.

Vinaigrette olieeddikedressing

Vinaigrette

Føj til favoritter Udskriv Pin
Helt klassisk olie-eddike dressing
4
|
2 minutter

Ingredienser

  • 3 spsk eddike balsamico, æblecider- eller hvidvinseddike. jeg brugte citronsaft.
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienserne sammen til du har en homogen dressing. Den vil skille når den står, men kan lige piskes sammen igen så den samler sig.
  • Vend den i salaten eller sæt den på bordet til fri afbenyttelse.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Nemme salater med vinaigrette

Vinaigrette er sådan en allround dressing der kan gå til de fleste salater. Hvis du mangler lidt inspiration til lækre salater som vil passe virkelig godt til en olie-eddike dressing kan du fx lave Spidskålssalat med friske ærter og blåbær eller Spidskålssalat med brombær og blomkål.

Vinaigrette klassisk olie eddike dressing

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Vinaigrette – klassisk olie-eddike dressing”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?