Vild med laks


Laks er skønt. Særligt laks som ikke kommer i de der blå bakker fra Nettos køledisk. Middagsfred leverede fire, store flotte laksefileter til os. I alt 640 g til fire mennesker. Det er det, jeg mener med, at de mener det altså alvorligt, de svenskere. Og tak for det. Flotte, lækre laksefileter. De to fileter til de voksne fik skåret en rille ned igennem og blev fyldt med peberrodscreme (philadelfia rørt med friskrevet peberrod), mens ungerne delte en au naturel og den sidste blev gemt til frokost i dag. Simpel bønnesalat som tilbehør.

Og sådan helt udenfor orden drak vi en pænt kraftig italiensk Ripasso til. Det var jo langt fra optimalt, men den var en del af mandens vintest, så der var ingen vej udenom. Twist my arm…

Til frokost i dag lavede jeg så laxröra inspireret af Trillian, eller laksesalat, som vi ville kalde det på dansk. En halv del laks fra i går og en halv del røget laks revet i mindre stykker og blandet i en dressing af græsk yoghurt og mayonaise med grønne urter.

Laksesalaten spiste jeg med rucola, en frøkiks med peberrodssmøreost (også fra middagen i går) og lidt gul peber. Dejlig frokost. Og siden jeg skulle lave frøkiks, fik jeg også lige lavet en god gang mel. Den bøvlede del ved at bage brød og kiks uden mel,  er jo netop, at man skal mele alle nødder og kerner til mel, før man kan gå i gang. Derfor laver jeg som regel en stor gang mel, så jeg har til minimum en portion mere.

Solen skinner, det er lørdag og jeg har en dampende kaffe latte, der venter på mig i et solfyldt hjørne ude på terrassen. Over and out.

Bliv PLUS-medlem og få fire lækre decembergaver🎁

MadbandittenPLUS giver dig adgang til energiberegninger på alle mine opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, færdige madplaner, adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner med indkøbsliste, du kan lytte til min podcast og vi fjerner alle reklamer fra siden.

Men melder du dig ind inden jul, får du, OVENI alt dette, også disse fire gaver:
 • e-bog med julens salater
 • e-bog med komplet nytårsmenu inkl. detaljeret tidsplan og indkøbsliste
 • julespecial-podcast med strategier til at komme godt igennem december
 • podcast om fastholdelse og motivation

Gaverne får du med det samme efter tilmelding.

Læs mere om PLUS her >>

– og du får endda de første 7 dage gratis (gælder kun nye medlemmer)

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Vild med laks”

Skriv en kommentar

 1. Hej fjordreje – tak for kommentaren. Supermarkeder med fiskeafdelinger er bare det bedste. Slår i hvert fald de blå bakker.
  Håber du har held med laksesalaten :)

  Hej fra Jane

  Svar
 2. ja laks fra Nettos/Rema 1000/etc. giver ikke en lyst til at spise fisk.
  Her i Odense har vi heldigvis Super Bedst som får kanon frisk fisk – så står man der og kigger på hel laks/pighvar/hel tosrk etc. næsten for godt – svært at vælge..
  Har aldrig prøvet laksesalat – så inspireret af din side så bliver det nok det næste jeg skal prøve :-)

  Svar