Vil du vide, om du lever sundt?


Så er der hjælp at hente ved at indgå i et verdensomspændende netværk af helt almindelige mennesker, som vurderer hinandens mad på tværs af kontinenter. Konceptet hedder The Eatery, og den fås selvfølgelig som iPhone App.

Så hvordan virker det?

Det virker ved, at du tager et billede af det, du er på vej til at spise med din smartphone og uploader billedet til din Eatery App. Her giver du selv din mad en vurdering på en Fit or Fat skala, og så sender du billedet afsted. Nu du lige er der, lynvurderer du lige 10-15 andre brugeres billeder ud fra din forståelse af, hvad sund mad er. Næste gang du besøger app’en, har de andre brugere vurderet din mad, og givet den en karakter. Samtidig får du en score for ugen, som fortæller dig, hvor sund din mad for ugen har været. Over tid kan du sammligne dine uger og få en fornemmelse af om du overordnet har levet sundt eller ej.

Men de andre brugere ved jo ikke nødvendigvis hvad der er sundt!

Nej, det ved de såmænd ikke, men hvem ved egentlig det? Du kan spørge alle eksperter i verden, og du vil ende op med en bunke forskellige svar. For ingen ved det! Og sundhed er jo ingen eksakt videnskab, så ved at du sender billeder af din mad ud til helt almindelige mennesker med helt forskellige holdninger, får du en vurdering ud fra flertallet. Og mon ikke den kan bruges som pejlesnor?

Men det tager jo en helvedes tid!

Mjaarh… Nogle af os bruger jo i forvejen pænt meget tid på at tage billeder af mad, så her er det bare et spørgsmål om at uploadet billedet og vurdere et par af andres mad. Jeg vurderer andres mad, når jeg sidder i toget, når der er reklamer på tv, eller når jeg lige trænger til en lille pause. Og vi har vel alle brug for lidt tidsfordriv ind imellem. På positivsiden slipper du for al måling og vejning og indtastning af ingredienser, som andre målekoncepter beder dig om.

Men som alle andre sundhedskoncepter og slankekure virker det kun, så længe du gør det. Dvs. hvis du kun uploader billederne af dine lækre salater men ikke af den af pose Matadormix, du inhalerede til lørdagsfilmen, så snyder du jo kun dig selv. Sådan må det nødvendigvis være. Og du bestemmer naturligvis selv, hvor meget du vil bruge konceptet.

Hvis du tør, kan du blive “venner” med dine venner IRL, og I kan holde øje med hinandens mad. Så forpligter det lige pludselig, når man sidder der med Matadormixen!

Og en bonusinfo:

Når du tilmelder dig, bliver du bedt om at svare på, hvilken type kost, du spiser, og det var glædeligt at se at Paleo/Low carb har en kategori der. Hvad det bruges til, ved jeg sådan set ikke. Men jeg var bare glad for at blive spurgt :-)

Læs mere om The Eatery her.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

4 kommentarer til “Vil du vide, om du lever sundt?”

 1. Sjov idé … men jeg kan da lige fortælle jer, at den App ikke rigtig virker på en tidlig Iphone model med kun 8 GB ;o) Jeg får fnider, når det ikke går tjept!

  Svar
 2. Hej Jane,
  Den app ville jeg gerne benytte mig af – kunne godt bruge den til at holde mig selv op på de bedre valg for min krop. Men men mangler IPhone’n :-(
  – frk. sveske

  Svar
 3. Hej Jane. Tænkte lige på om du kunne hjælpe mig. Læste engang at du havde købt Booja-Booja chokolade fra rawandmore. Hvad er ingredienserne i dem? Håber du kan hjælpe. De ser virkelig gode ud.
  Knus Laura

  Svar
  • Uh, jeg kan desværre ikke huske det, Laura… Kun at de var dødlækre, og at jeg snart er nødt til at bestille en ny omgang :-)

   Svar