Har du en drøm om at være med i Masterchef? Så har du nu muligheden for at deltage i konkurrencen om en plads som gæstedommer, når en ny sæson af Masterchef ruller over skærmen på TV3 til efteråret! I samarbejde med Lurpak har jeg nemlig fået lov til at udpege én amatør-køkkenchef blandt mine mange talentfulde læsere, som sammen med de almindelige dommere skal kreere en signaturret, som Masterchefdeltagerne skal lave i Masterchef-køkkenet.
TØR DU TAGE UDFORDRINGEN OP?
Så er det nu, du skal overbevise mig om, at det er DIG, jeg skal sende videre som min kandidat!
Min kandidat sendes videre til en dyst i det rigtige Masterchef-køkken, hvor vedkommende skal dyste mod fire andre blogger-udvalgte kandidater samt vinderne af Lurpaks Facebookkonkurrence om en plads ved dommerbordet i et afsnit i den kommende sæson.
FOR AT DELTAGE I KONKURRENCEN SKAL DU:
1) Lægge en kommentar herunder, hvor du beskriver en opskrift på en ret, hvori der indgår smør. Det behøver ikke være en LCHF-ret, men det må selvfølgelig gerne! Du vælger selv, om det skal være en forret, hovedret eller dessert. Bare der er smør i. Skriv også navnet på din instagram-profil i kommentaren – se hvorfor i punkt 2!
2) Lægge et madbillede på Instagram, hvori du tagger mig @janefaerber og tagger billedet med hashtagget #MadbandittenMasterchef. Det behøver ikke være et billede af selve retten, men det skal være et billede, hvor jeg kan se, hvor kreativ du er med at få din anretning til at se appetitvækkende ud. Bruger du ikke Instagram, kan du i stedet slå dit madbillede op på Madbandittens Facebookside.
OG SÅ SKAL DU LÆSE OG OPFYLDE DISSE VIGTIGE KRAV:
1) Du SKAL kunne deltage i et Masterchef Event med de andre amatør-kokkke d. 28/6.
2) Du SKAL være hjemme i midt-august, hvor optagelserne til efterårets sæson af Masterchef optages!
Sidste chance for deltagelse er søndag d. 27. april. Vinderen udvælges mandag d. 28. april og får direkte besked!
Indlægget er sponsoreret af Lurpak.
Det ville være den fedeste (og mest grænseoverskridende) udfordring!
Det sværeste ved smør er jo at bestemme sig for hvad for en ret der “highlighter” det best, for hvor er det bare godt til mange ting! ;)
Bearnaise sauce, kryddersmør på en god bøf, en fuldfed tærtebund, en lækker cremet risotto, forskellige karamel-lækkerier, vandbakkelses-dej o.lign.
En kryddersmør m/ ramsløg og lidt citron ville være smækker-lækkert, men det er der ikke så meget opskrift i…
Der er trods alt lidt mere i opskriften her:
http://www.sofiesfeast.com/trifle-rhubarb-trifle/
(Smør i nøddekrokanten)
Instagram: @SofieUdklit
Nåh ja, og jeg har skam læst at jeg skal være hjemme både 28. juni og i midt august. Det bliver vist ikke noget problem! :)
Kokostoppe – den helt simple LCHF nydelse!
4 æg
250g kokosmel
50 g Lurpak smør
2 tsk. flydende sødemiddel eller 2 spsk. sukrin melis
Æggene piskes til de skummer og det hele blandes sammen.
Formes og bages ved 200 grader i ca. 12 min.
Smelt chokolade (80 %) og dyp de afkølede toppe i chokoladen.
Pynt på toppen med en smule flydende chokolade.
Sæt dem på køl….vejer ca. 15 g stykket
En favorit i mine LCHF perioder:-)
Ps. bruger ikke instagram
Jeg havde egentlig besluttet mig for at jeg ikke ville deltage (tv angst og alt det der), men nu gør jeg det sgu alligevel!
Min opskrift lægger her: http://smagpaamaden.dk/dekadent-mork-chokoladetroffel-kage-med-crispy-noddebund/
En helt fantastisk chokoladetrøffelkage – med både masser af smør & chokolade :)
Jeg har tagget dig i billedet på instagram (@clthelin) ;)
Bum! Så er der ikke andet for end at krydse fingre for at du vælger mig :)
Kære Jane.
Nu har jeg gået rundt om mig selv et lille døgns tid, mærket min angst for at træde ud i verden på tv, hørt på mine døtres opmuntrende og nærmest bede ord og nu gør jeg det sgu. Giver mig selv en udfordring af format (for mange er dette sikkert peanuts, men jeg er vikker på, du ved, hvad jeg mener). Jeg KAN deltage i et Masterchef Event med de andre amatør-kokkke d. 28/6 og jeg ER hjemme i midt-august – er højst på telttur i DK, men det kan da forenes :-)
Og så til opskriften:
150 g dadler
100 g svesker
2½ dl mandler
1½ dl paranødder
1 stang vanilje
4 mellemstore gulerødder ca. 250g
Fintrevet skal og saft fra en økologisk citron
6 spsk. kokosolie
6 m/l æg
Glasur:
200 g flødeost naturel
125 g blødt smør – Lurpak selvfølgelig
90 g sukrin melis
1 stang vanilje
Fintrevet skal fra en økologisk citron
Kom dadler, svesker, mandler, paranødder og citron på i en foodprocessor og hak det til en fin og klistret masse. Kom massen over i en skål og tilsæt citronskal, revede gulerødder (fintrevet), ren vanilje og kokosolie. Rør det hele godt sammen og tilsæt til sidst æggene.
Kom dejen i en form med bagepapir og bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i ca. 40-45 minutter. Lad kagen køle af og pynt med osteglasur.
Jeg er endnu ikke på Instagram, så billedet kommer på Facebook.
Kærlig hilsen, krydsede fingre Charlotte
Velbekomme :-))))
ALLE i Masterchef (både den danske og udenlandske) har problemer med at lave en perfekt risotto. Pjat siger jeg, da det er super nemt og jeg altid får et godt resultat.
Hvis jeg skulle være gæstedommer ville jeg lave risotto med kammusliner og jordskokker:
Risotto
1 lille løg
1 spsk. olie til stegning
2½ dl. arborio ris
250 g. jordskokker
1½ dl. tør hvidvin eller vermouth
7 dl. hønsefond/hønsebouillon
75 g. revet parmesan ost
1 spsk. smør
½ tsk. groft salt
Peber
Jeg bruger altid alle ovenstående ingredienser på slump, så der kommer gerne mere parmasan og smør i end opskriften siger man skal. Det giver jo smag :)
Hov jeg glemte da helt det med smør
125 g lurpak smeltes og brunes på en stor pande, hældes i metal røreskål og røres til det har normal konsistens og er kølet. Bruges som dip til grøntsager eller til godt brød
Ingredienser
500 g kyllingefilet i tern
2 dl kokosmælk (ikke light)
1-2 dl piskefløde 38%
4 spsk peanutbutter
1-2 tsk karrypasta (jeg brugte den gule af hensyn til ungerne)
Saften fra ½ lime
lidt salt eller soja (tamari)
SMØR
Sådan
Kyllingeternene gennemsteges ved middel varme i smør/kokosolien. Imens varmes kokosmælken i sauterpande eller gryde, og karrypastaen piskes i. Fløde og de øvrige ingredienser tilsættes, og når peanutbutteren er blevet optaget i saucen, og den er blevet lækker og cremet, tilsættes kyllingen, og det hele simrer lidt. Server med grøntsager.
Sikke en dejlig mulighed!
Mit forslag er en nem morgenmadsret, nemlig bananpandekager:
Du skal bruge:
1 lille moden banan
1 æg
1,5 spsk mel – gerne fuldkornsmel eller boghvedemel
0,5 tsk bagepulver
Et godt drys kanel
En god spsk smør til stegning
Start med at mose bananen i en skål. Slå ægget i og rør det godt igennem sammen med mel, bagepulver og kanel. Varm en pande op på fuld tryk, og når panden er varm, kommer du smørret på og skruer lidt ned. Kom ca. 6 “klatter” af dej på panden med en spsk. Giv dem lidt tid til at sætte sig, for ellers klatter de bare ud over det hele, når du vender dem. Bare sørg for at de har sat sig lidt og så vend dem hurtigt. Når du føler, at de er bagte hele vejen igennem og mørke på begge sider, tager du dem af varmen, og servere med dit yndlingstilbehør.
Du kan se billeder her på min blog http://anna-mad.blogspot.dk/2013/04/sma-tykke-bananpandekager.html
Mit navn på Instagram er: annabartels
Bag gedeost på portabello.
1 portabello champignon
1 skive blød gedeost
2 skiver bacon
feldsalat
blomster
frysetørret havtorn
æblesirup.
Stokken brækkes af portabello svampen og svampen får en dråbe olie (hørøget rapsolie)
Gedeosten pakkes ind i bacon og lægges på portabello svampen som ligger på ryggen.
Bages i oven i ca. 20 minutter ved 200 grader
Æblesirup: æbler i tern kommes i en gryde som lige dækkes med vand og koger ved lavt blus i 30 minutter æblestykkernes tages op og der tilsættes lige dele sukker – koges ind til det har en passende sirup konsistens.
Feldsalat blandes med æblesirup lige før servering
anret svampen med gedeost på feldsalaten drys med tørret havtorn og pynt med spiselige blomster
En hurtig lækker opskrift på ovn-laks:
400-500 gram fersk laks
Ca. 75 gram Lurpak smør ( el. efter smag og behag)
En halv citron
1 tsk salt
1 squash
1/2 bakke champignon
1/2 aubergine
Ca. 50 gram Lurpak smør
1/2 tsk salt
Forvarm din ovn til 200 grader alm eller 180 varmluft
Læg en stykke fersk laks på skindsiden i en ildfast fad smurt med smør.
Pres citronsaft udover, drys med salt og skær så skiver af smør og læg dem på fisken.
Giv den ca 20-25 minutter i ovnen mens du fra tid til anden hælder det smeltede smør i fadet over laksen.
Grønsagerne hakkes groft og steges ca. 25 minutter til de er gyldne og gennemstegte.
Voila, smagfuldt laks med sprød overside der smelter i munden og lækre grøntsager med en nøddeagtig smag.
Instagram: lchf_emma
Halløj Jane
Fed konkurrence og fantastisk chance. Jeg vil dig ikke være med som gæstedomner, men vil følge med i tossekassen til efteråret.
VH Hanne/KunstnerKram